Min hemlagade hummus | Fitness & Hälsa

Igår gjorde jag hummus – ganska mycket dessutom. Hummus är gott, nyttigt och kan ätas på en mängd olika sätt. Jag har skrivit tidigare om vad jag tycker att hummus passar att äta till. Ibland köper jag det färdigt i affären, men oftast lagar jag det själv. Då kan man ge hummusen en extra touch av det man själv är sugen på för stunden.

Så här gör jag min hummus:
Detta blir ganska mycket som räcker till säkert 15 portioner om man använder det som tillbehör till maten, som sås eller dylikt
2 dl okokta kikärter (börja med att koka dem dagen innan)/ca 6 dl kokta kikärtor
4 msk tahini (sesampasta)
4 msk citronsaft
2-3 msk soya
3 msk olivolja
3 pressade vitlöksklyftor
mald svartpeppar
1 tsk spiskummin
1/2-1 dl vatten

Mixa alla ingredienser i en mixer. Om du tycker att hummusen blir för tjock är det bara att späda med lite mera vatten. Smaka av och krydda mer vid behov.

Idag till lunch kommer jag att äta en klick av denna hemgjorda hummus till min hemlagade potatissallad med bönor, som jag gjorde igår. Det ska bli gott!

Write A Comment