Idag lagade jag plättar till lunch, och inte vilka plättar som helst utan plättar stekta med äpple och kanel. Resultatet blev mycket gott. Smeten jag använde mig av var av det nyttigare slaget då den innehöll bra mjölsorter, som dinkelmjöl och grahamsmjöl, linfrön och lättmjölk. Det var första gången som jag använde vår nya plättlagg. Här delar jag nu med mig av receptet.
Äpple- och kanelplättar
4 portioner
Samma ingredienser som för fiberrika och nyttiga pannkakor
3 -4 äpplen
kanel
Jag följde samma recept som för fiberrika och nyttiga pannkakor. Jag skalade och skivade äpplena, lade dem på en tallrik och pudrade över kanel. När jag hade blandat ihop smeten så hettade jag upp plättlaggen och lade i en klick smör i vardera stekrundel. Jag hällde i lite smet i vardera rundel, bara så att det precis täckte ytan. Sedan lade jag en liten äppelbit på varje plätt och hällde sedan över lite smet till så att hela rundeln blev fylld med smet.
Jag serverade sedan plättarna direkt efter de var klara, för de är som godast varma. Jag tycker att det är gott att äta äpple- och kanelplättarna med keso. Men man kan också äta dem med vispgrädde eller vaniljglass.
Så SMARRIGT!!! Det måste jag också prova på! :-)Ha en mysig söndagskväll!
Men MUMS, sååå sugen jag blev nu… 🙂
Åh, det där ska jag laga i veckan!