Bönpasta | Fitness & Hälsa

Bönpasta risenta (8)

När jag var på Allt för Hälsan-mässan i helgen köpte jag med mig ett par paket av Risentas bönpasta. Det blev både gul spagetti och grön tagliatelle. Super smart ju att göra pasta av bönor.

Härom dagen testade jag att laga en måltid med denna pasta. Det blev gul spagetti av bönpasta med en sås av kyckling och grönsaker till.

Bönpasta risenta (2)

Några ord från Risenta om bönpastan:
All Risentas bönpasta har samma hälsofördelar som bönor och tar bara 5-6 minuter att koka. Den gula bönpasta spagetti görs av gula sojabönor.

Bönpasta har en unik näringssammansättning och är rik på mättande protein och fibrer. De kolhydrater som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär du håller dig mätt längre. Utöver det innehåller bönpastan även mycket vitaminer och mineraler, ämnen som vi inte kan bilda i kroppen utan måste få i oss via kosten.

Bönpasta risenta (9

Smaken är helt klart annorlunda mot vanlig pasta av durumvete, men jag gillade det. Här kommer receptet på det vi åt till.

Bönpasta med kycklingsås

4 portioner

  • 2-3 kycklingfiléer
  • en gul lök
  • en halv aubergine
  • några champinjoner
  • 2 morötter
  • 2 dl crème fraiche
  • en skvätt grädde
  • lite soja
  • 1-2 tsk dijonsenap
  • chili, peppar och ev. andra kryddor du är sugen på

Skala och skär alla grönsakerna. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Fräs alltsammans i en stekpanna med kokosolja. Se till att kycklingen blir genomstekt. Häll på crème fraiche och grädde. Tillsätt soja, senap och kryddor. Låt alltsammans puttra.

Under tiden kokar du bönpastan. Häll av vattnet. Smaka av såsen. Servera!

Bönpasta risenta (10)

Smaklig spis!

2 Comments

Write A Comment

""