Att låta zucchini koka hastigt i strimlor och bli till zucchinipasta eller zoodles är en favorit hos mig. Jag gillar visserligen också vanlig pasta, men ibland är jag så mycket mer sugen på något lättsmält och fräscht. Och då tycker jag zoodles är ett perfekt alternativ att äta istället för den traditionella spagettin.
Jag brukar strimla min zucchini med en potatisskalare, men allra helst ska man ha en spiralizer till detta. Så jag borde införskaffa det till nästa gång. Med potatisskalaren blir zucchinin till breda strimlor. Efter att ha kokat upp vatten med salt i en kastrull stoppar jag i strimlorna och kokar dem lätt i någon minut.
Jag häller sedan av zucchinipastan i ett durkslag och spolar den hastigt med kallt vatten. Och så är den klar att servera!
Som jag äter mina zoodles som på bilden är en super god och fräsch lunch eller middag. Här har jag blandat zoodles med bailikapesto och serverat den tillsammans med kyckling, stekt tillsammans med champinjoner, lök och tacokrydda samt bladspenat, röd paprika och parmesanost. Så gott!
Testade det faktiskt nyligen för första gången och det var ju såå gott. Kommer definitivt göra det fler gånger.
Härligt! Det är verkligen gott!
Zoodles! Vilket perfekt namn. Blev akut hungrig nu dessutom eftersom det såg så himla gott ut!
Visst framkallar det aptiten! 🙂