Kycklingschnitzel med citronsmörsås

Kycklingschnitzel citron recept

En inspirerande och härlig mattidning och matsajt som jag jobbar med till vardags är ELLE Mat & Vin. När jag scrollade mitt Instagramflöde en morgon tidigare i veckan såg jag en ljuvligt lockande bild på en kycklingrätt från just den sajten och jag bestämde mig för att laga en liknande middag senare den kvällen.

Rätten var en kycklingschnitzel med citronsmörsås, upplagd på ett stort fat tillsamman med stekt bladspenat. Eftersom jag visste att vi hade alla ingredienser hemma för att laga denna rätt var det ett enkelt beslut att försöka mig på att göra denna kycklingschnitzel.

Genom att banka ut kycklingfiléerna mellan två smörpapper blir de till tunna kycklingschnitzlar, som går snabbt att steka. All smak av citron gör att denna kycklingrätt blir väldigt fräsch och väldigt passande nu till våren!

Kycklingschnitzel citron recept

Kycklingschnitzel med citronsmörsås

4 portioner

  • ca 800 gram kycklingfiléer
  • salt & peppar
  • olivolja
  • en halv påse fryst bladspenat
  • en halv påse färsk bladspenat

Citronsmörsås:

  • 1 schalottenlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl kycklingbuljong
  • saft och cest från en citron
  • 2 msk smör

Dela kycklingfiléerna till hälften så att du får tunna skivor. Banka ut dem mellan två smörpapper. Salta och peppra dem.

Fräs den frysta bladspenaten i lite olivolja. Lägg upp på ett serveringsfat.

Hacka schalottenlöken fint. Fräs den i olivolja så att den blir mjuk, men inte får färg. Häll på vin och kycklingbuljong (när jag lagade denna rätt hade vi inte vin hemma så jag dubblade mängden buljong istället). Tillsätt citronsaft och citronzest. Koka ner såsen utan lock till två tredjedelar. Vispa i smöret i klickar och smaka av med salt och peppar. Håll såsen varm.

Stek de tunna kycklingfiléerna i olivolja i en het panna, hastigt på båda sidor. Se till att kycklingen blir helt klar innan du lägger upp den på fatet med spenaten.

Häll över lite av den underbara citronsmörsåsen och ställ fram resten av den i en såskanna. Toppa rätten med den färska bladspenaten.

Kycklingschnitzel citron recept
Det här är en kycklingrätt som alla i min familj tyckte om. Den passar till både vardag och fest och uppenbarligen både till barn och vuxna. Lova att ni testar?!

2 Kommentarer

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.