Ugnsbakad gröt gör jag ofta till frukost, men av någon anledning har jag inte gjort ugnsbakad gröt med äpple och kanel förrän i helgen. Ugnsbakad gröt äpple och kanel är nog den godaste varianten av ugnsbakad gröt. Som att äta äppelpaj till frukost!

ugnsbakad-grot-apple-kanel-recept-2

Ugnsbakad gröt äpple och kanel

2 portioner

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • en uns vaniljpulver
  • en aning kanel
  • 2 ägg
  • 1 banan
  • 1 dl kvarg
  • 1 stort äpple

Börja med att blanda de torra ingredienserna. Mosa bananen och addera den samt ägg och kvarg. Blanda runt ordentligt.

Lägg upp gröten i två ugnsfasta portionsformar. Skölj äpplet och skär den i klyftor. Peta ner äppelklyftorna i gröten och pudra över kanel.

Ställ in i ugnen på 225 grader i tio minuter.

ugnsbakad-grot-apple-kanel-recept-3

Jag och barnen åt den ugnsbakade äppelgröten med en klick turkisk yoghurt i helgen. Gröten smakade så gott att jag egentligen borde ha gjort mer. Det var knappt att det räckte till oss!

ugnsbakad-grot-apple-kanel-recept-4

ugnsbakad-grot-apple-kanel-recept-5

Ugnsbakad gröt – bästa frukosten för både stora och små. Klicka på länken och du kommer till alla mina härliga recept på ugnsbakad gröt.

 

Följ Fitness & Hälsa på Instagram och Facebook

Köp Karins Hälsoguide – en webbkurs för att hitta hälsa, balans och harmoni i livet

Köp Sött utan socker – min webbkurs för dig som vill få hjälp att hantera ditt sockersug

Write A Comment