När vi igår hade ett litet sommarfika på jobbet hade jag med mig dessa ljuvliga kladdkakemuffins. För alla chokladälskare är dessa som himmelriket och genom att toppa dem med lättvispad grädde och färska bär är de oemotståndliga.

Receptet är hämtat från Leila Lindholm och när man bakar efter hennes recept är det svårt att misslyckas. Om du vill bjuda på ett riktigt gott fika i sommar så tycker jag att du ska göra dessa!

Jag dubblade receptet för att få riktigt många muffins.

Kladdkakemuffins med vispgrädde och blåbär

Kladdkakemuffins recept

ca 16 stycken

  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 50 g smör
  • 0,5 dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl kakao av bra kvalitet
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk kvalitetschoklad
  • vispgrädde och färska bär till garnering

Kladdkakemuffins med vispgrädde och blåbär

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa vaniljsocker, strösocker och ägg riktigt pösigt. Smält smöret. Häll därefter i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. Blanda kakao, bakpulver, vetemjöl och salt i en egen skål och vänd försiktigt ner det i smeten.

Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda sedan den med smeten. Placera ut muffinsformar på en plåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut.

Låt dem svalna innan du serverar dem.

Kladdkakemuffins med vispgrädde och blåbär Kladdkakemuffins med vispgrädde och blåbär

Chokladigt, kladdigt och ljuvligt gott i litet format. Det är svårt att låta bli att äta flera av dessa, kan jag säga!

Om du vill få fler tips på goda kladdkakor så har jag samlat ett gäng härliga recept i detta inlägg om Kladdkakan Dag. Låt dig inspireras!

Receptet här hämtat härifrån

Write A Comment