Gröt Trifle med chiasylt, fil och granola - Magiskt gott recept!

Brukar du också få över lite gröt i kastrullen när du kokar frukostgröten? Jag fick det senast häromdagen och eftersom jag tycker att det är synd att slänga mat hittade jag ett sätt att äta den kalla grötslatten på morgonen efter, som dessutom blev galet gott. Jag gjorde en gröt trifle!

Gröt trifle med chiasylt, fil och granola

Jag är inte jätte förtjust i kall gröt i vanliga fall, men här tillsammans med chiasylt, fil och granola blev det hur gott som helst!

Gröt Trifle med chiasylt, fil och granola

Fyll en burk eller ett glas med:

  • Kall havregrynsgröt
  • Chiasylt (blanda bär, chiafrön och vaniljpulver, rör om och låt stå en stund)
  • Naturell filmjölk
  • Granola
  • Toppa gärna med färska bär

Gröt trifle med chiasylt, fil och granola

Gröt trifle med chiasylt, fil och granola

Så enkelt och så gott!

Gröt trifle med chiasylt, fil och granola

Jag kommer fortsättningsvis göra extra mycket havregrynsgröt när jag kokar det, just för att jag vill kunna göra gröt trifle dagen efter.

Gröt trifle med chiasylt, fil och granola

Smilla hade egentligen redan ätit frukost när jag fotade denna härlighet, men hon var sugen på bären på toppen och sedan åt hon några skedar från triflen. Gott för både stora och små alltså!

1 Comment

  1. Pingback: Chiapudding med gröt, chiasylt och kvarg - magiskt gott recept

Write A Comment