Chiapudding med gröt, chiasylt och kvarg - magiskt gott recept

Ända sedan jag kom på att man kan göra god frukost av kall gröt har jag fortsatt på det spåret. Nu senast gjorde jag en variant med chiapudding, som blev fantastiskt god.

Här får ni min variant på chiapudding med kall gröt, chiasylt, kvarg och granola.

Chiapudding med gröt, chiasylt och kvarg

Förbered gärna chiapudding och chiasylt kvällen innan. Rör ihop ett par matskedar chiafrön med 1-2 dl mjölk av något slag och låt stå över natten. Gör likadant med chiafrön och bär av något slag.

Gröten behöver du också förbereda innan. När du ändå ska koka havregrynsgröt till en frukost; passa på att koka extra mycket och förvara resterna i kylen.

Ta fram en burk och varva olika lager med:

  • Kall gröt
  • Chiasylt
  • Chiapudding
  • Naturell kvarg
  • Fortsätt att varva om det finns plats kvar i burken
  • Toppa med granola

Chiapudding med kall gröt, kvarg och chiasylt

Det är fint med de olika lagren av alla gottigheter, men när jag ska äta den så blandar jag ihop allt med skeden. Det blir en härlig röra av allt det goda och jag bara njuter.

En sådan här chiapudding med kall gröt ska jag göra fler gånger!

Write A Comment