Jag har hittat en site där man kan räkna ut sin kaloriförbrukning utifrån kön, ålder, vikt och aktivitetsnivå. Kolla in Uppladdningen.nu och klicka på “testa dig själv”. Där fyller man i sina uppgifter och de antal timmar som man lägger på olika aktivitetstyper varje dag.

Alternativen som man har att välja på är inte de bästa med tanke på att man kan välja på motionsformer som längdskidåkning och kappsegling men inte styrketräning. Men man får fylla i timmar på de aktiviteter som man anser stämmer bäst överens med de man utför i verkligheten.

Om du går in och fyller i de aktiviteter som du lägger din tid på under dagen så kommer du att märka att det är ganska svårt att ha en bra bild av vad du faktiskt gör under dagarna. Man får tänka efter helt enkelt och fylla i på bästa möjliga vis.

Min kaloriförbrukning enligt siten är 2670 kcal om dagen. Jag tror att det kan stämma ganska bra med verkligheten. Jag vet att jag har gjort ett liknande test tidigare och hamnade då strax över 2500 kcal.

Så nu gäller det bara att jag ser till att få i mig dessa kalorier varje dag och definitivt inte överstiger dem.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.