Jag har ett till site tips att komma med: Hälsovakten.se. Man kan testa deras tjänst gratis under en vecka. Jag har gjort det. Hälsovakten erbjuder tips och råd när det gäller bra kost och näringsrekommendationer för en hälsosam livsstil. Jag fyllde i mina uppgifter vad det gäller vikt, längd, aktivitetsnivå (bra att jag hade gjort testet på Uppladdningen.nu först så att jag visste vilken nivå jag tillhör) och vad min önskade vikt är. Hälsovakten räknar då ut hur många kalorier man ska äta per dag under hur lång tid för att uppnå detta.

I tjänsten ingår en hel del annat matnyttigt också. Jag fyllde i mitt matintag under en vanlig dag. Man får så reda på det totala kaloriintaget och näringsinnehållet för den dagen. Super bra och lättöverskådligt! Det är väldigt lätt att gå in och ändra matvaror, lägga till och ta bort, om man vill se vad man kan förändra för att komma upp eller ner i kaloriintag.

En normal dag (vilket var vad jag fyllde i för) visade det sig att jag endast kommer upp i 1694 kalorier. Enligt Uppladdningen.nu ska jag äta 2670 kalorier om dagen, vilket ju ger en differens på ungefär 1000 kalorier. Detta är inte bra. Visserligen vill jag gå ner i vikt och då måste man äta mindre antal kalorier än de man förbrukar, men jag tror att detta är för stor skillnad för att kroppen ska våga förbränna mer än den måste. Hmmm, jag måste lägga på lite mer på mitt matintag helt enkelt, i alla fall om man ska tro dessa två tester.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.