Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Mitt viktmål inför Beach 2009

I lördags förra veckan skrev jag om mitt syfte med Beach 2009: att gå ner minst 2 kilo. Idag är det lördag igen och imorse ställde jag mig på vågen, precis som jag har lovat mig själv att göra varje lördag fram tills jag har nått målet att gå ner ett par kilo i vikt. Tyvärr visade inte vågen ett vidare upplyftande resultat. För en vecka sedan vägde jag 58,2 kg, idag vägde jag 58,5 kg. Usch, det var ingen trevlig siffra att se. Jag förstod att jag inte skulle ha gått ner under bara en veckas tid. Jag vill att det ska ta lite tid innan jag går ner i vikt för då tyder det på att man går ner långsiktigt. Jag antar att jag får hålla mig till tåls några veckor till.

Jag fick ju en del nytt att tänka på i onsdags när jag träffade min PT. Innan jag träffade henne tänkte jag i banor att eventuellt öka lite till på träningen och minska mitt matintag. Men efter att jag hade pratat med henne insåg jag att jag redan tränar tillräckligt (om inte för mycket) som det är och att jag antagligen behöver öka på min kost något. Det jag däremot fortfarande är säker på är viktigt för mig att förändra är att jag drar ner på onyttigheterna på helgerna.

På lördagar och söndagar brukar jag tycka att det är gott att fika och äta godis och det brukar jag unna mig också. Jag kommer fortfarande unna mig att vara onyttig dessa dagar men jag kommer att göra det med måtta och bara om jag är riktigt sugen. Idag på eftermiddagen var jag lite småhungrig och sugen. Om det hade varit för ett par veckor sedan hade jag garanterat ätit något fikabröd eller choklad eller liknande för att dämpa mitt sug. Men inte idag. Istället gjorde jag iordning en tallrik med lättkesella, en kiwi och en banan. Minst lika gott som godis och jag blev mätt av det också. Så från och med nu kommer jag inte äta godis och fika på dagarna på helgen, bara på kvällen om jag är sugen. Jag hoppas att det kommer att göra skillnad.

Detta mellis kan jag verkligen rekommendera: 1 dl lättkesella med kanel, 1 banan och 1 kiwi. Mums!

Tags : Beach 2009

Lämna en kommentar

Annons
Annons