Om man vill vara säker på att maten man äter är nyttig och hälsosam och innehåller det som man behöver så ska man laga maten själv. Det är det ända rätta. När man köper mat ute så är maten 99% av gångerna onyttigare än om man hade lagat den själv. Och man kan aldrig vara helt säker på vad de egentligen har stoppat i för ingredienser. Ofta tillsätter de ganska mycket fett för att maten ska se bra ut och smaka så aptitligt som möjligt. Man får med andra ord ofta i sig för mycket onödigt fett när man äter ute.

Jag brukar alltid laga matlådor som jag tar med mig till jobbet och äter som lunch. På det sättet kan jag vara säker på att maten som jag äter är nyttig. Idag lagade jag ganska många matlådor. Vi hade kvar kokad färskpotatis sedan i går så jag gjorde en potatissallad av den. Jag blandade potatisen med kapris, svarta oliver, fetaost och skvättade på olivolja, balsamvinäger och blandade i senap och kryddor. Det blev väldigt gott! Två av matlådorna blev med grillad kyckling, kvar från igår, och två av dem med rökt skinka. Jag lade också till kokta grönsaker i lådorna. Perfekt, nu har jag nyttig och god mat för flera dagar framöver, och snabbt gick det att förbereda!

Detta är mitt Beach 2009 tips till er som ni ska fortsätta med även efter strandsäsongen såklart!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.