Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Summering av mitt 2009 – ur ett träningsperspektiv

Idag är det sista dagen av detta år och jag tänkte summera mitt 2009, det år som har varit. Jag gör detta främst ur ett tränings- och hälsoperspektiv eftersom det är det som är mitt fokus här i bloggen och i största allmänhet.

MITT TRÄNINGS-JAG:

 • Under året har jag utvecklats mycket i min roll som gruppträningsinstruktör. Jag utbildade mig till instruktör redan 2008 och under hösten 2008 började jag instruera pass regelbundet på World Class i Solna. Men det var under 2009 som jag verkligen fick rutin i min roll som instruktör och som jag blev verkligt trygg i den. Jag instruerar pass som step, aerobics, core och booty och jag tycker alltid att det är lika kul! Det är framför allt deltagarna som gör att jag trivs så bra som instruktör. De ger mig verkligen energi, vilket gör att jag kan ge ännu mer energi tillbaka till dem. Jag har under året instruerat fasta klasser i step och core, och under en period instruerade jag även aerobics som en morgonklass. Tyvärr har de step- och corepass som jag har hållt under tisdagskvällarna på World Class i Solna inte dragit så mycket folk, då de har legat på ganska sena tider, så till våren kommer jag inte att instruera dessa pass. Men jag kommer fortfarande hoppa in som instruktör när behovet finns på en World Class anläggning. och tro mig, det gör jag mer än gärna, för att instruera är verkligen träningsglädje!
 • I februari 2009 startade jag upp min blogg FitnessochHälsa. Jag började med den främst för att jag ville skriva av mig, planera min träning, sätta upp mål för den och följa upp på resultaten från träningen. Läs mitt först inlägg här. Ganska snart märkte jag hur kul det är att blogga och hur mycket det ger mig! Nu är jag helt fast i träningsbloggandet! Det är som en terapi för mig att få skriva av mig om mina tankar och min träningsinriktade vardag. Det är också otroligt kul att följa andra bloggar om samma ämne och hämta inspiration från dem. Jag kommer helt klart att fortsätta blogga under 2010 och jag har redan lite planer för bloggen under det kommande året. Jag hoppas att ni som har hittat hit kommer fortsätta läsa min blogg, inspireras av den och kommentera på den!
 • Under senvåren 2009 startade eventkommitén på mitt jobb igång “Beach 2009 för Girls på Web Guide Partner“. Detta beach-projekt bestod av löpträning, Vårruset och gruppträning tillsammans. Jag var den som tillsammans med Sabina ledde gruppträningspassen. Sabina instruerade magdans, som var en upplevelse i sig (!), och jag instruerade booty, core och aerobics. Det var verkligen kul att få med sig så många tjejer från jobbet på dessa gruppträningspass och att springa Vårruset tillsammans var också kul!
 • I april 2009 anlitade jag en personlig tränare. Hon var väldigt duktig och lade upp ett styrketräningsprogram till mig, anpassat efter mina förutsättningar och mål med träningen. Jag gick hos henne vid fyra tillfällen och detta gav mig väldigt mycket. jag fick ett helt nytt tänk när det gäller styrketräning och ett helt nytt fokus när det gäller träning rent generellt. Innan jag träffade PT’n hade jag kommit bort lite från styrketräningen och bara kört bodypump och liknande gruppträningsklasser med muskelfokus. Med hennes upplägg, där hon lade in en hel del funktionella övningar också, fick jag ny inspiration till styrketräningen. Sedan dess kör jag styrketräning regelbundet. Det brukar bli tre gånger styrketräning per vecka, där jag kör igenom hela kroppen uppdelat på dessa tre gånger. Var tredje eller var fjärde vecka brukar jag fokusera på konditionsträning mer, hoppar då över styrketräningen och kör ett bodypumppass istället. Detta för att jag ska få lite variation och jag känner att kroppen mår bra av att allt ibland få köra styrketräning med fokus på lätt vikt och många repetitioner (som bodypump) istället för tung vikt och få repetitioner (som normal styrketräning).
 • Jag har under året 2009 fokuserat på att utöva så varierad träning som möjligt. Eftersom jag tränar ganska mycket, fem timmes långa promenader plus fem-sex träningspass per vecka, så är det extra viktigt att träningen är varierad. Detta för att inte riskera skador genom att belasta kroppen med liknande rörelser för ofta. Jag tycker att jag har lyckats ganska bra med att ha en varierad träning. Den har bestått av en blandning av aerobics, step, styrketräning, träning på konditionsmaskiner, spinning, jogging, promenader, booty, core, bodypump och yoga. Mitt mål för 2010 är att åtminstone behålla denna variation i träningen och om möjligt variera träningen ännu mer. Om jag ska fortsätta tycka träning är jätte roligt så krävs det variation!

MITT JOBB-JAG:

 • Jag älskar mitt jobb då det får mig att ständigt lära mig nya saker och att utvecklas. Så har det varit under 2009 också, som har präglats av utmaningar och utveckling av mig själv. I början av året var den roll som jag har nu i företaget ganska ny för mig. Under året har jag växt in i rollen, vilket också har fått mig som person att växa. Nu är jag mer trygg i min yrkesroll, men det är fortfarande lika roligt.

MITT PRIVAT-JAG:
Mitt privat-jag går in ganska mycket under mitt tränings-jag, då träningen upptar en stor del av min tid och mitt fokus. Men om jag ska ta upp ett par saker som har hänt på det privata planet under året så får det bli alla underbara resor jag och min man har varit på:

 • I början av året var vi i Florida där vi besökte Fort Lauderdale och Miami Beach. Vi var dessutom på en veckas kryssning i Karibien och besökte platser som Mexiko, Cayman Islands, Bahamas och Jamaica.
 • Jag var i England under en helg på våren då vi överraskade min syster med en möhippa för henne där.
 • Vi var i Åre, Norge och vackra Toscana i Italien i somras.
 • Nu under hösten var vi i Koh Chang och Bangkok, Thailand och Kuala Lumpur och på Borneo, Malaysia.
 • En annan underbar resa, som kommer vara hela livet är mitt äktenskap med min man. I somras firade vi vår 1-åriga bröllopsdag. Det var en mysig upplevelse då vi tog in på samma hotell, stadshotellet i Sigtuna, som vi spenderade vår bröllopsnatt på. Jag ser fram emot många, härliga år framöver med min man! Kärlek!

Det var mitt 2009 i stora drag. Nu tänker jag blicka framåt och jag ser redan fram emot allt roligt som kommer hända 2010!

Lämna en kommentar

Annons
Annons