Nytta för mig kan vara att man bidrar till en bättre värld genom att tänka miljömedvetet, skänka pengar till en hjälporganisation eller hjälpa en gammal dam över gatan. Nöje för mig är till exempel att äta mat som är god och som min kropp mår bra av.

Det bästa är när man kan förena nyttan med nöjet!

När man köper Stjärnäggs 10 goda ägg för en god sak så förenar man garanterat nytta med nöje. Nyttan är att man skänker 1 krona till Cancerforskningen, nöjet är att man får äta goda och hälsoriktiga ägg.

Om man tänker efter är det ganska ofta man har möjlighet att förena nytta med nöje. Ofta går de ihop och är samma sak. Som träning till exempel, för mig är det garanterat både nytta och nöje.

Vad är nytta och nöje för dig?

1 Comment

  1. Jadu, rosabandetspinningen jag gjorde för ett tag sedan var ju att förena nytta med nöje :)
    Mjo du, du ska veta hur mätt jag var!!!

Write A Comment