Det är måndag och dags för veckans övning. Denna gång blir det en effektiv övning för bålen, som kallas för båten. Den här övningen kan man göra vart som helst. Det kan vara skönt att ha en matta som underlag, men det fungerar också att göra den direkt på golvet.

Båten är en statisk övning, vilket innebär att man håller still i positionen så länge man orkar utan att röra sig. Man kan variera denna övning och anpassa den efter hur pass stark man är i core-muskulaturen och hur mycket man vill utmana sig själv.

Grundpositionen är att man sitter långt bak på höftbenen, håller en stolt hållning med bröstkorgen och slappnar av i axelpartiet. Spänn till magen och håll upp benen i luften. Låt armarna hållas parallellt med benen. Håll sedan så länge som möjligt utan att tappa tekniken.

Om man vill göra övningen lite enklare håller man händerna lätt på knäna. Om man vill göra övningen jobbigare kan man istället hålla armarna ut från kroppen alternativt ovanför huvudet.

Försök att hålla båten så länge som möjligt. Vila sedan en stund och upprepa i två set till. Jag kan lova att detta är en effektiv övning för core-muskulaturen.

För att se samtliga av Veckans övningarklicka här.

1 Comment

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.