Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Fiberrik och nyttig ugnspannkaka – recept

fiberrik och nyttig ugnspannkaka recept

Idag testade jag ett nytt recept när jag lagade ugnspannkaka till lunch. Jag lagade en fiberrik och nyttig ugnspannkaka, som både mättar bra och är väldigt god.

Receptet är hämtat från Sparkibaken (länken går till hennes nya blogg då Sparkibaken.se inte finns kvar längre) där Terese för ett tag sedan publicerade recept som hennes läsare hade tipsat om. Pannkakan är gjord på fiberrika havregryn och dinkelmjöl med fullkorn. Dessa ger bra med fibrer och långsamma kolhydrater. Ägg och mjölk bidrar med proteiner och minimalt med fett. Och morötterna som man river i ger lite extra vitaminer och en god smak åt pannkakan. Jag valde att även ha i kanel i min pannkaka för att få lite julig känsla, men det kan man också välja att inte ha.

Pannkakan blev väldigt god så jag passar på att tacka Terese och hennes läsare Camilla för detta. Jag njöt den med äpple i klyftor och keso. Mums!

Fiberrik och nyttig ugnspannkaka

2 portioner

  • 1 ½ dl fiberhavregryn
  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 morötter
  • ev 1 tsk kanel

Fiberrik och nyttig ugnspannkaka - recept

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Blanda de torra ingredienserna väl. Vispa sedan ner ägget och mjölken tills smeten är jämn utan klumpar. Riv morötterna och rör ner i smeten. Häll upp smeten i en ugnsfast form eller liten långpanna och grädda i ugnen i ca 35-40 minuter.

Som jag skrev valde jag att äta pannkakan med äpple och keso, men det går självklart att variera vad man äter till. Servera den med till exempel med annan färsk frukt eller bär som blåbär, hallon eller jordgubbar. Lyxa gärna till med en klick vispgrädde också!

Fiberrik och nyttig ugnspannkaka - recept

Visst blir du sugen på denna ugnspannkaka?!!

Fiberrik och nyttig ugnspannkaka - recept

Om du vill hitta till fler goda recept på pannkaka klicka här så kommer du till samtliga av mina pannkaksrecept.

6 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons