Idag är det Alla Hjärtans Dag och då kan det passa bra med en lite påminnelse om vad vi kan göra för att vara rädda om våra hjärtan. För en förutsättning för att våra hjärtan ska man bra är att vi tar hand om oss och vår hälsa.

Var rädd om ditt Hjärta genom att…:

 • … träna regelbundet – Lägg upp det på en nivå som fungerar för dig, men försök att träna med hög puls åtminstone en dag i veckan. Hjärtat är en muskel och behöver underhållas med träning. Om du inte tycker om att springa och har svårt att ta dig till en träningslokal så kan hopprep vara ett bra alternativ. Om du har ett hopprep hemma har du alltid konditionsträning nära till hands och det räcker med 10-15 minuters hoppande för att ditt hjärta ska må bra!
 • … vardagsmotionera – Se till att utnyttja möjligheterna till motion i vardagen! Ta trapporna istället för hissen eller rulltrappan. Gå istället för att ta buss eller bil korta sträckor. Ta en snabb promenad på lunchen. Möjligheterna är många!!!
 • … äta mycket fibrer – Kostfibrer är nyttiga för hjärtat och förebygger effektivt hjärt- och kärlsjukdomar. När du väljer vilken kolhydrat du ska äta till en måltid försök att välja en fiberrik variant. Exempel på sådana är fullkornspasta, råris, fiberhavregryn och bröd med högt fiberinnehåll. Ett tips är också att tillsätta lite vetekli till müslin och gröten för att få lite extra fibrer.
 • … hålla en jämn blodsockernivå – För att trimma ditt hjärta ska du hålla ditt blodsocker stabilt. Se till att äta ofta och regelbundet, hellre många och små måltider varje dag än få och stora. Satsa på långsamma kolhydrater i möjligaste mån och undvik snabba kolhydrater som vit pasta, vitt ris, potatismos, pommes frites, vitt bröd och cornflakes. Även fikabröd, godis, choklad, saft och läsk är snabba kolhydrater som får ditt blodsocker att skjuta i höjden. Ät snabba kolhydrater med måtta, för självklart ska du unna dig att äta det ibland om du är sugen på det.
 • … äta mycket fet fisk – I de feta fiskarna som lax, makrill och sill finns de viktiga omega-3 fetterna som vårt hjärta så väl behöver. Försök äta dessa fiskar 2-3 gånger i veckan alternativt ät omega-3 kapslar. Andra hälsosamma fetter som är viktiga att få i sig hittar du i oliver, avokado, oljor, nötter, mandlar och frön. Se till att du äter ordentligt av dessa fetter!

Dessa är några tips på vad vi kan göra för att våra hjärtan, vår kropp och vår hälsa ska må bättre. Enligt mig är det viktigast att man försöker hålla en sund livsstil i sin vardag genom att äta bra och röra på sig. Då finns det utrymme för undantag när man är riktigt sugen på något som är lite onyttigt eller behöver vila och ta igen sig.

Vill man unna sig något extra gott idag på Alla Hjärtans Dag så ska man naturligtvis göra det. Men tänk på att ditt hjärta mår bäst av att det du stoppar i dig är av den hälsosamma sorten.

Läs mer om hur du kan vara rädd om ditt hjärta här. Ha en underbar Alla Hjärtans Dag!

7 Comments

 1. Mmm, gooodis… ( Inte EXAKT det buskapet du ville få fram eller ;) ? ) Ha en härlig alla hjärtans!

 2. Malin I Form: Hoppas att du också får en fin dag!

  Soffan: Nej det var väl inte riktigt ett godis-budskap jag ville komma med… Utan snarare fick de symbolisera allas hjärtan. Ha en härlig Alla Hjärtans Dag du med!

 3. Pingback: ♥ Tips för Alla Hjärtans Dag ♥ | Fitness & Hälsa

 4. Pingback: Alla Hjärtans Dag 2018 - tre goda tips inför Alla Hjärtans Dag!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.