När jag fyllde år tidigare i veckan fick jag bland annat receptboken “Baka bröd“. Jag har bläddrat igenom den och hittat en mängd olika brödrecept som ser ut att ge mycket gott bröd. I morse testade jag ett av recepten: Grova scones.

Jag har länge letat efter ett recept på grova scones. Jag älskar att baka scones och äta det som frukost på helgerna, men tycker inte att det mättar lika bra när man bakar dem med endast vitt mjöl. Nu har jag hittat ett perfekt recept så att jag kan få grova och nyttiga scones till frukost!

Jag åt dessa i morse med smör, ost och sockerfri marmelad. Och självklart drack jag te till. Mycket gott!

Grova scones

10 små scones

½ dl rågkross
1 dl vatten
3 dl rågsikt
2 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl solroskärnor
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 gram smör
1½ dl mild naturell yoghurt

Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp rågkross och vatten i en kastrull. Ta det från plattan. Blanda rågsikt, dinkelmjöl, solroskärnor, bakpulver och salt. Finfördela smöret i mjölblandningen. Rör ner yoghurten i rågkrossblandningen och tillsätt detta sedan till mjöl- och smörblandningen. Blanda till en deg.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tio delar. Forma dessa till runda bollar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna innan du serverar dem.

Scones smakar godast dagsfärska så njut dem så snabbt som möjligt!

4 Comments

  1. De ser jättegoda ut & GRATTIS i efterskott! Hinner inte kolla in på bloggar så ofta nu för tiden så jag missade din dag helt. Sorry, men den verkar ju ändå ha blivit fin :)

    Krya på dig nu vännen!
    Kram

  2. Pingback: Sköna söndagmorgon - Fitness & HälsaFitness & Hälsa

  3. Pingback: Mycket ägg i Sommarsverige | Fitness & Hälsa

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.