Innan jag blev gravid älskade jag både jordnötssmör (den osötade varianten) och cashewnötter. Jag åt dessa båda ofta i olika konstellationer, som mellanmål eller snacks. När jag sedan blev gravid tappade jag ganska direkt smaken för dem helt. Men nu de senaste veckorna har jag åter börjat gilla både jordnötssmör och cashewnötter!

Nu kan jag knapra cashewnötter till mellanmål och breda jordnötssmör på smörgåsen eller ha på äppelskivor. Så gott! Båda dessa produkter innehåller ju en massa nyttiga fetter så jag är glad över att jag åter tycker om att äta av dem.

Igår kväll lagade jag coltingpannkakor för första gången på jätte länge. För er som inte vet är coltingpannkakor en blandning av ägg, banan och jordnötssmör. Det var så gott att njuta dem med färska hallon och keso igår att jag kommer äta samma middag ikväll igen. Här hittar ni receptet på coltingpannkakorna.

5 Comments

 1. Mmmm… jag äter OCKSÅ jordnötssmör ganska ofta. OCH alla möjliga andra sorts nötter. I love :D

 2. Gud så gott det ser ut! :)

  Visst är det märkligt hur smaken kan förändras. Själv kunde jag inte äta keso (??!!) som gravid, men det har varit olika saker vid varje graviditet.

  Sköt om dig!
  Kram

 3. Nötter är gott och speciellt det där jordnötssmöret! Mumsigt!
  Jag ska testa de där pannkakorna. Perfekt mellanmål eller middag!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.