Morgonens Davosgröt

Jag läste i senaste tidningen Mama om Davosgröt, en gröt som skidlandslaget tydligen brukar ladda med till frukost. Nyfiken som jag är var jag ju tvungen att prova detta. Igår kväll rörde jag ihop 1 dl fiberhavregryn med 2 dl naturell yoghurt i en skål och ställde i kylen. I morse kände jag på konsistensen och spädde med lite mer yoghurt. Sedan åt jag denna davosgröt till frukost tillsammans med banan, kanel, krossade linfrön, solrosfrön och torkade äppelbitar.

Gott och kul med en lite annorlunda variant av gröt! Eftersom det var en del yoghurt i gröten tyckte jag inte att det passade att äta den med mjölk utan den smakade gott utan.

Om man kommer ihåg att förbereda gröten kvällen innan går det snabbt och smidigt att få fram den på frukostbordet på morgonen. Så om du brukar ha det stressigt på morgnarna; testa denna gröt! Vart namnet “davos” kommer ifrån vet jag däremot inte. Vet ni?

17 Comments

 1. God morgon! Låter som en spännandegröt. Var det gott? Kanske ska testa det. Har en fråga till dig när det gäller ägg. Min mamma har gått med i fitnessfajten och där ska dom inte äta äggulan utan bara vitan. Kosten i övrigt är också väldigt fettfattig, hur gör du? Är två hela ägg för mycket att äta på morgonen? Ha en fin dag! / Carolina

  • Gröten var helt klart god tycker jag!

   Det låter som en, enligt mig, för fettfattig kost att inte äta äggulan. I den finns massor med nyttigheter och kroppen behöver fett för att kunna förbränna fett. Två ägg med äggula till frukosten ger en jätte bra start!

 2. Du ger mig så mycket inspiration och pepp inom både träning och kost. Härligt!

 3. Anonymous Reply

  Hej! Jag och min man äter Davos varje morgon på vardagarna. Jag toppar min med Hampafrön, hallon/blåbär,
  kokosflinger och olika frön. Starkt beroendeframkallande och perfekt om du har en känslig mage!

  Hälsningar Carina

 4. Pingback: Overnight Oats - recept med banan och jordnötssmör

Write A Comment