Igår lagade vi laxfilé i ugn och åt med kokt potatis, senapskesella och sallad. Av laxresterna lagade jag idag en laxpasta till lunchen. Så enkelt och så gott!

Laxpasta
2 portioner

110-120 gram fullkornspasta av valfri sort
240-300 gram tillagad laxfilé eller gravad lax
1 gul lök eller en bit purjolök
2-3 dl crème fraîche (jag tog med 8% fett)
juice av citron
peppar
dill

Koka upp pastavatten. Medan du kokar pastan tillagar du laxsåsen. Hacka löken och bryn den i lite olja. Låt den få fin färg. Häll på crème fraîche, sänk värmen och låt småputtra några minuter.

Smaksätt med citron och peppar. Rör i laxen, skuren i bitar. Rör i såsen och låt laxen bli varm. Ta sedan av den från plattan. Tillsätt hackad dill och servera med den nykokta pastan och en fräsch sallad.

Wilmer fick för övrigt också lax till lunch idag för första gången i sitt liv. Han gillade det starkt! Jag hade mosat kokat laxfilé och serverade det med puré av potatis och morot och en fisksås. Han är kräsen, killen, för han vill bara ha min hemlagade mat och tycker inte om barnmatsburkarna från affären. Bra, tycker jag!

6 Comments

  1. Haha, får kväljningar av pasta nu.. Att kolhydratladda med pasta på en sjuk mage var inte helt ok. Kommer ta ett tag innan jag blir sugen på pasta tror jag… ;) För jag vet ju att det egentligen är gott!

  2. Ser jättegott ut! Senapskesella låter gott, blandar du själv ?? Fransk senap(Dijon) eller vanlig ??
    =)

  3. Mmm vad gott. Lax är verkligen riktig sommarmat. Eller egentligen året runt mat. Men lite extra sommarmat :)

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.