Om gårdagens träningspass inte blev riktigt så ansträngande som jag hade velat pga att Wilmer inte var med på träningsnoterna helt så blev dagens träningspass desto bättre. Anledning: Wilmer sov under tiden.

Jag gav mig ut ca en timme innan det skulle vara dags för hans lunch. Normalt sett sover han sin middagsvila efter lunch så jag var inställd på att han skulle vara vaken under tiden jag tränade. Tog med hans boll så att vi skulle kunna varva träning med lek. Ville testa att träna några backintervaller och hoppades på att han skulle tycka att det var kul att titta på medan han satt i vagnen. Så vi gav oss i väg med vagnen till en backe i närheten av oss.

Efter ca två minuter började Wilmers ögonlock att se tunga ut. Jag förstod att han skulle somna och tänkte att det kanske var lika bra. Så fick han bli utvilad och hans mamma träna på bäst hon ville.

Medan jag tränade i backen stod Wilmer parkerad i vagnen i mitten av den. Backen jag sprang i är bara knappt 100 meter, men ganska så brant. Fördelen med att den är kort är att jag har uppsikt över vagnen hela tiden när jag springer i den. Så även denna gång.

Eftersom jag ska vara med och springa Stockholms Brantaste i slutet av maj behöver jag träna lite extra backträning. Så idag blev det först tio backintervaller, sedan några konditionsövningar i tabataintervaller och slutligen tio backintervaller till.

Sista omgången backintervaller var jobbigare då jag redan var ganska trött i benen då. Men ändå lyckades jag springa dem snabbare än de tio första. Nöjd med det! Och också nöjd med att jag fick utlopp för mitt träningsbehov ordentligt idag samt att solen sken och värmde under hela träningspasset.

Dagens träning:

 • Jogg 2 kilometer
 • 10 backintervaller i brant backe på 85 meter, totalt 1,7 kilometer
 • Tabataintervaller 20 sekunder arbere, 10 sekunder vila x 8
 • Höga-knän hopp
 • Svikthopp i uppförslutning
 • Jumping Jacks och skidhopp istället för vila
 • 10 backintervaller i brant backe på 85 meter, totalt 1,7 kilometer
 • Promenad 1 kilometer
 • Write A Comment

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.