Nu när det är vår på riktigt har vi börjat med att cykla till och från förskolan istället för att promenera. Jag för egen del har cyklat hela vintern de gånger som jag inte har behövt lämna eller hämta på förskolan utan bara har haft mig själv att tänka på. Oavsett väder och väglag har det fungerat bra eftersom jag har haft vinterdäck på cykeln och anpassat kläder efter väderlek.

Men att cykla iväg i snömodd och is med Wilmer bak på cykeln har inte känts bra så därför har vi väntat tills nyligen innan vi har börjat med cykling när han är med också. Nu när vi är igång med det inser jag att vi sparar en hel del minuter på det. Och speciellt på morgonen är dessa minuter väldigt värdefulla!

Bild från gårdagens härliga långpass i löpning och på cykeln med Wilmers cykelsits.

I morse hann jag jobba så länge som jag behövde och ändå hade vi god marginal med tid när vi skulle ge oss iväg med cykeln. Att Wilmer dessutom tycker att det är kul att sitta därbak på cykeln gör det hela ännu bättre! Man märker på honom att han ser fram emot cyklingen när vi går ut för att hämta den. Då står han lydigt och förväntansfullt och väntar med hjälmen i handen. Sedan sitter han tyst hela vägen till förskolan och tittar på allt som vi åker förbi. För oss tar det nio minuter med cykeln till förskolan medan att promenera tar 25 minuter. Värdefulla insparade morgonminuter!

Känner mig för övrigt väldigt fräsch i benen idag med tanke på att jag sprang 35 kilometer igår vid gårdagens långpass. Har lite ont i en fot, vilket jag gissar kommer därifrån, men i övrigt helt ok. Det var dock väldigt skönt att cykla just idag eftersom den typen av motion inte belastar alls samma muskler som de jag använde mig av igår.

8 Comments

  1. Jag tänkte också börja cykla i veckan. Mest för att jag är snål (nu när jag transportspringer mindre och mindre måste jag ju betala mer dyra sl-pengar) men jag tror nog att Sixten kommer uppskatta den, om än korta, färden också :) De är lättroade ibland de där små :)

  2. jag börjar ju arbeta igen nästa vecka efter min mammaledighet och det ska bli skönt att få in den vardagsmotionen igen. Jag cyklar alltid t jobbet ca 10 km enkel väg.

    Inget dåligt långpass ni fick till i helgen! Bra jobbat!!

  3. Men alltså läste om ditt pass i går-grymt jobbat och extra kul med sällskap på de där långa passen.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.