När man har varit ute och rest finns det vissa saker som man nästan alltid måste göra när man kommer hem. Som att packa upp, tvätta och fylla på med mat i kyl och skafferi. Igår kväll kom vi hem efter att ha varit i Bohuslän i en vecka. Vi har haft det bra på alla sätt, men som vanligt var vi väldigt glada över att komma hem igen. Vi trivs väldigt bra hemma, helt enkelt. Och vi har sedan hemkomst gjort allt det där man brukar när man kommer hem från en resa. Plus lite till.

Nästan direkt efter att vi kom hem igår kväll gick vi en runda i trädgården för att se hur mycket det hade växt under veckan vi var borta. För oss är det också en sådan där typisk-sak-vi-gör-efter-en-resa. Wilmer grabbade genast tag i sin vattenkanna och vattnade i alla trädgårdsland. Han brukar vilja ha hörselkåpor på sig när han är ute i trädgården. Trivs kanske med lite tystnad omkring sig?!

Medan vi var borta har både smultron och jordgubbar mognat. Idag plockade vi av dem. Samma sak med rödbetorna och några av örterna. Älskar att kunna äta grönsaker och bär direkt från trädgården!

Morötterna börjar också bli klara. Plockade några idag, men de är fortfarande väldigt små. Just nu kokar några minimorötter i en kastrull på spisen. Måste ju provsmaka!

Dagens lunch blev med dill och persilja från trädgårdslandet. Hade kvar lite lax från vår matsäck igår och åt den med micrat ägg, grönsaker och ett par skivor av Leksands knäcke med linfrö.

I morse var der skralt i kylskåpet precis som det brukar vara efter en resa. Vi hade inte en enda mejeriprodukt hemma och inte heller ägg. Brukar annars äta keso, kvarg eller ägg till min havregrynsgröt för att frukosten ska bli mer proteinrik. Havregryn hade vi i alla fall hemma. Och vi hade frön, banan och jordnötssmör. Och för att få gröten mer proteinrik blandade jag i en skopa proteinpulver efter att den hade lagats till.

Sedan dess har vi varit och handlat så nu är valfriheten större än så. Det gillar jag! I övrigt har vi haft en skön dag i trädgården med ogräsrensning, ett styrkepass med hopprepshoppning och en promenad i området.

Vädret här på Östkusten är ju så mycket bättre än på Västkusten så jag är glad att vi är tillbaka. Dagarna i Bohuslän var dock mycet härliga. Bilder därifrån kommer inom kort. Tills dess; ha en skön sommarkväll! Eller dag om du läser detta någon annan tid på dygnet.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.