Blå, blå vindar och vatten

Blått är havet, himlen är blå. Blåklockor, blåklint, lavendel är blå. Och förgätmigej likaså.

Så här på sommaren njuter jag mycket av den blåa färgen. En fin dag på stranden finns det mycket blått att titta på och ligger man på gräsmattan och tittar upp på en molnfri himmel ser man bara blått.

Den blåa färgen står för stillhet och lugn. Och visst inger det just lugn och ro att blicka ut över ett blått hav. Vårt hav av lavendel hemma i planteringen är också rogivande och vackert att titta på.

För många innebär sommaren och semestern en tid för mer eftertanke, lugn, vila och stillhet. Och då passar det ju bra att färgen blå är dominerande.

Jag tror att vi alla behöver de här semesterveckorna på sommaren (eller om man väljer att ta dem en annan del av året) just för att komma i kapp oss själva. Att få sitta still och blicka ut över ett blått hav eller en äng fylld med blåklint är hälsa för skälen och ger ett inre lugn, som skapar kraft och energi för framtida projekt.

Om du har ledigt nu; passa på att njuta så mycket du kan. Hämta kraft från det blåa och satsa på att fylla på med bra energi från sådant som du gillar att göra. Njut av blåa bad, ljumma vindar och en himmel som är blå långt in på kvällen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.