saft juice och smoothie för barn (2

När man ser efter i hyllan för saft och juice i affärerna är det svårt att hitta sådana drycker i små förpackningar för barn, som inte innehåller socker och/eller andra onödiga tillsatser. Senast jag kollade i just den hyllan hittade jag inget bra alternativ alls där. Det borde ju vara så enkelt att blanda ihop en dryck på bara frukt och bär och förpacka den i en färgglad och barnvänlig förpackning. Men tydligen är det inte så enkelt…

saft juice och smoothie för barn (3)

Som tur är finns det några knep för att hitta de sockerfria och barnvänliga alternativen. Idag när vi var en sväng till IKEA hittade jag trepack av riktigt bra smoothies för barn. Dessa innehåller bara juice och puré från olika frukter och bär och ingenting annat. Smarta förpackningar att ta med till utflykten och en god, söt smak som passar de flesta barn i smaken. I alla fall gillades de starkt av Wilmer.

saft juice och smoothie för barn (6)

När man går och tittar i hyllan för barnmat i affären kan man också där hitta några guldkorn. Denna dryck från Ellas kitchen innehåller till exempel bara bra saker. Dessa finns i olika sorters varianter och med en mängd olika smaker.

saft juice och smoothie för barn (8

Och övriga barndrycker och -puréer innehåller varken socker eller annat dåligt. Dessa fruktpuréer är bra att ha hemma också av andra skäl. Om man inte har färsk eller fryst mango hemma till exempel är det ett smart tips att ha i en burk barnanpassad mangopuré i sin smoothie eller yoghurt.

Lekparken (16)

När vi efter IKEA-besöket lekte i en lekpark passade det bra att ta en mellispaus med smoothie efter en stund. Och en till sådan smoothie slurpades senare på kvällen av samma pojke. En smoothie, som fick ett bra betyg av honom alltså!

Lekparken (4)

Och den där lekparken gillas också starkt av samma pojke. :-)

Write A Comment