Påsk-ägg

När jag var och handlade mat idag funderade jag lite kring hur mycket mat vi äter egentligen och att det är många olika slags livsmedel som går åt på bara en vecka. Även fast vi skulle handla lite mindre den här gången så blev kundvagnen ganska så full och jag tänkte på hur det skulle vara om man var tvungen att begränsa sig till att endast handla ett fåtal olika slags livsmedel. Vad skulle man handla då?

Om man bara fick äta av fem livsmedel och en sorts maträtt – vilka skulle man välja? De här skulle jag ta:

Ägg:

Detta underbara livsmedel får komma på första plats för mig, som det självklara valet i ett sådant här sammanhang. Det går att äta på många olika sätt och jag tröttnar aldrig. Bäst är kokt ägg, men äggröra, omelett och stekt ägg är inte fel det heller.

avokado

Avokado:

På ett tidigare jobb hade jag en kollega som alltid påpekade att jag åt avokado hela tiden. Och han hade ganska rätt i det eftersom jag ofta hade med mig en halv eller hel avokado i eller till lunchlådan. Fortfarande äter jag mycket avokado. Det är en sådan där härlig frukt, som ger bra med näring och mättnad, smakar gott och innehåller viktiga fetter.

choklad och lakritspraliner (4)

Choklad:

Om jag bara får välja fem livsmedel måste choklad vara med. Det är ingenting jag äter av varje dag, men definitivt varje vecka och jag njuter alltid lika mycket av det. Visst tycker jag att det är gott med mörk choklad, men det är den ljusa, söta chokladen som jag gillar allra bäst.

Lax

Lax:

Nu har jag redan fått med mig en proteinkälla i form av ägg, men jag måste ha med mig lax också. Älskar denna fisk och skulle lätt kunna äta den varje dag!

bröd (4)

Bröd:

Plats nummer fem är väldigt svår för mig att välja. Jag tänkte först banan eller någon annan frukt eller bär som apelsin, hallon eller blåbär. Och det var nära att jag valde en av dem. Men så tänker jag på hur det skulle vara att aldrig få äta bröd och då inser jag att det får bli mitt val till femte platsen. Jag tänker mig att jag kan mosa avokado eller skiva kokt ägg och ha på brödskivan. Eller varför inte lax!

ceasarsallad (1)

Ceasarsallad:

Om jag bara fick äta en maträtt hela tiden skulle jag lätt välja ceasarsallad. Nästan alltid när jag äter på restaurang väljer jag det och senast idag blev jag så sugen på det att jag bara var tvungen att laga det till lunch. När jag gör egen ceasarsallad gör jag den lite annorlunda än den traditionella; med fler olika slags grönsaker och utan bacon och krutonger. Viktiga tillbehör är dressingen och parmesanosten.

Nu får ni berätta. Vilka fem livsmedel och en maträtt skulle ni välja om ni var tvungna? Kommentera gärna och så skickar jag en utmaning till dessa fem tjejer att berätta hos sig om sina val: Charlotta Sofia, Mia, Sara, Milla och Katta.

13 Comments

  • Jag funderade en del idag innan jag kom fram till mina fem + en. Inte helt lätt då det finns så mycket gott att välja bland.

   Blir kul att se vad du kom fram till!

  • Ha, ha! Roligt att alla dina tre finns med på min lista också! Hur skulle vi klara oss utan ägg. Och avokado. Och choklad!

   Få se om du tar med samma livsmedel igen då! ;-)

 1. Tack! Tar emot bollen och skriver min lista så fort tillfälle ges (och jag kommer på vad jag egentligen ska skriva ;) )

 2. Pingback: 5 livsmedel 1 maträtt | Men Mia!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.