Sjukstuga och jordgubbar (21)

Lite förändringar i sjukstugan så här på måndagen. Storebror är nu pigg och frisk och kunde gå till förskolan i morse. Lillasyster har blivit mycket sämre, både i hostan och snoret. Mannens status är oförändrat och är alltså fortfarande frisk. Och jag är mycket bättre i förkylningen och också i skinkan. Det gör fortfarande ont, men smärtar inte alls så mycket som i helgen. Precis som de andra gångerna när jag har haft denna smärta har den börjat klinga av på den tredje dagen. Jag vill i alla fall tacka för era tips och råd kring detta och idag bokade jag en naprapattid för imorgon så att jag förhoppningsvis får hjälp med detta problem.

Sjukstuga och jordgubbar (4)

Eftersom Smilla är så pass sjuk håller vi oss hemma idag. För mig är det också bra att jag vilar så mycket som möjligt även om jag tycker att det är hemskt tråkigt och segt. Men jag har lovat mig själv att inte träna eller anstränga mig för mycket innan naprapatbesöket. Och som det är nu så har jag fortfarande ont och skulle inte ens kunna promenera några längre sträckor.

Men det som gör ondare är att se sin Lilla vara så sjuk. Hon förstår ju inte ens hur man snyter ut snor och hon har svårt att sova på nätterna eftersom hon är så tjock i gångarna.

chiasylt och jordgubbspure

Hon äter och dricker i alla fall bra och det glädjer mig såklart. Idag mixade jag upp en stor påse med jordgubbar och gjorde både chiasylt och jordgubbspuré av den. Den chiasylt som jag tidigare gjort på hallon blev väldigt lyckad och gick åt snabbt. Nu har jag två burkar med chiasylt jordgubb istället och kommer äta den till bland annat pannkakor, kvarg och grädde. Receptet på den med hallon hittar du här. Jag följde det någorlunda, men hade inget vaniljpulver eller agavesirap i och så hade jag jordgubbar istället för hallon såklart.

Sjukstuga och jordgubbar (13)

Av resten av jordgubbarna gjorde jag puré till Smilla. Hon är en riktigt liten sötgris och gillar alla slags fruktpuréer, mer än vanlig mat. Ofta brukar vi få blanda fruktpuré i den vanliga maten för att få henne att äta upp allt. Det finns ju många bra fruktpuréer till bebisar i butikerna, som bara innehåller frukt och bär. Men det känns ännu bättre att ha gjort den själv.

Sjukstuga och jordgubbar (19)

Drygt fyra burkar med jordgubbspuré blev det. Innehållet i dem var, förutom jordgubbar, banan och äpple. Jag tror minsann att den här även kommer bli populär hos Storebror.

Sjukstuga och jordgubbar (10)

Så mycket mer spännande har inte hänt idag. Sjukstuga och jordgubbar får summera dagen så långt. Förhoppningsvis varar inte sjukstugan så länge till. Men fina tulpaner har vi i alla fall!

6 Comments

 1. Gjorde också Jordgubbspure till min 7 månades kille idag. Den är populär här hemma också.
  Lycka till imorgon!

  • Tack, söta du!
   Ja, när man inte är ligga-i-sängen-sjuk så är det kul att vara i gång i köket. Man har något att göra och får något bra gjort!

   Kramar!

 2. Pingback: Jordgubbar när de är som bäst - Fitness & HälsaFitness & Hälsa

 3. Pingback: Jordgubbspure för bebisar - gott och enkelt att göra själv

Write A Comment