nyttig choklad- och vaniljglass (27)

Det är säkert många av er som, precis som jag, gärna gör glass på fryst banan och njuter av som nyttigt gotte?! För mig blir det i alla fall en gång i veckan att jag mixar frysta bananslantar med bär och frukt eller kakao, jordnötssmör och grädde. Glassen ska antingen ätas direkt eller tas fram ur frysen en god stund innan så att den blir så där rinnig och härlig.

När jag hittade det här receptet kände jag mig tvungen att testa. Att blanda ihop en chokladglass med en vaniljglass och toppa med nötter kan ju liksom inte bli fel. Min glass blev inte riktigt en swirl som KitFit gjorde, men den blev väldigt god ändå!

nyttig choklad- och vaniljglass (6)

För att få till denna glass behöver man göra två omgångar glass och så avslutar man med att blanda ihop dem. Basen är frysta bananer och jag adderade vispad grädde till det för extra fluff och god smak.

nyttig choklad- och vaniljglass (16)

Nyttig choklad- och vaniljglass

en stor portion eller två små

  • 2 bananer (frysta i slantar)
  • 1 dl vispad grädde
  • 6 dadlar
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 dryg tsk kakao
  • hasselnötter

Ta fram bananskivorna ur frysen. Börja med vaniljglassen genom att mixa hälften av bananerna och den vispade grädden tillsammans med tre dadlar och vaniljpulvret. Använd en mixer/blender eller matberedare med knivar. Häll upp glassen i en skål.

Gör chokladglassen genom att mixa resten av bananbitarna, grädden och dadlarna tillsammans med kakaon. Häll detta över vaniljglassen och gör virvlar i glassen med en kniv. Det var det här momentet som jag inte lyckades så bra med. Men du kanske klarar det bättre?!

nyttig choklad- och vaniljglass (20)

Hacka hasselnötterna och garnera med dem. Strö eventuellt över lite kakao. Njut den som sagt när den är lite smält. I alla fall tycker jag att det är godast.

nyttig choklad- och vaniljglass (28)

Gillar verkligen känslan av att äta något riktigt sött och gott och veta att det söta kommer enbart från frukt. Bananer och dadlar – det är bra grejer det!

8 Comments

  1. Men gud så smarrigt! Länge sedan jag gjord glass nu och det är definitivt dags :)

  2. Pingback: Glassrecept - Fitness & HälsaFitness & Hälsa

  3. Pingback: Hello choklad - Fitness & HälsaFitness & Hälsa

  4. I wish every cop would be killed the very first time he tried to enforce some on a person. In no time at all, there would either be no cops at all, or there would be a tiny handful of fast learners.I warms my heart to hear of these predators getting the justice they deserve.And, in case brave Mr. Anomymous 5:34 PM is wondering, I am not a Christian of any sort. I am an atheist, and I love and respect Will Grigg for the service he provides to all of us who value (and understand) rightful Liberty. And for his unflinching HONESTY (something you obviously fear and despise).

Write A Comment