Snickerskladdkaka recept – magisk kladdkaka med nötter

Helgen närmar sig med stormsteg och jag tänkte bjuda på ett recept på en riktigt smaskig kladdkaka, som jag bakade till förra helgen. Den här varianten på kladdkaka är en med smak av jordnötter och kola. Som en snickers alltså och heter därför Snickerskladdkaka!

Snickerskladdkaka recept

Receptet kommer från Carolines blogg Älska att baka. Den är väldigt mäktig så man behöver inte ta en stor bit för att bli nöjd. Om du gillar snickers och kladdkaka gillar du denna kaka. Jag hade velat ha den lite kladdigare än den blev för mig så om du ska baka den rekommenderar jag att du har den lite kortare tid i ugnen. Kanske kan vara passande för dig att baka i helgen, eller i påsk?!! Ett tips är att baka den dagen innan den ska ätas eftersom den sätter sig fint efter ett dygn i kylen.

Snickerskladdkaka recept

Snickerskladdkaka recept

Kladdkakan:

  • 200 gram mörk choklad
  • 200 gram smör
  • 3,5 dl florsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 ägg

2 dl salta jordnötter

Kola:

  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1,5 dl strösocker
  • 20 gram smör

200 gram mjölkchoklad

Snickerskladdkaka recept

Kladdkakan:

Smält ihop choklad, smör och florsocker över ett vattenbad. Tag av från värmen och sikta ner mjölet, rör om. Knäck i äggen, ett i taget och vispa mellan varven.

Smörj en 24 cm springform och häll i smeten. Grädda i ca 30-35 min i 175 grader. Strö jordnötterna över hela kakan.

Kolan:

Koka upp alla ingredienser utom smöret till 115 grader. Klicka i smöret och blanda om till en blank fin smet. Häll smeten över kakan och jordnötterna och se till så att jordnötterna ligger jämnt fördelat när kolan är på plats. Låt stelna i kylen.

Chokladen:

Smält mjölkchokladen över vattenbad. Lossa kanten från springformen och bred över chokladen över hela kakan. Låt stelna innan servering.

Snickerskladdkaka recept

Snickerskladdkaka recept

Det här är en perfekt kaka för mig som är gottegris och en chokladälskare av rang. Om du vill äta snickers av nyttigare modell istället tycker jag att du ska göra dessa. De är också grymt goda!

6 Comments
  1. Men ÅÅÅÅÅ så god denna var!
    Bakade den på sonens 17 årsdag igår och alla blev galna i den! Sonens absoluta favorit är snickers så för honom blev det full pott!
    TACK så mycket för receptet och en toppenblogg!
    kram
    Åsa

Leave a Reply

Your email address will not be published.