Karin Stockholm (1)

Jag tänker ofta på hur viktigt det är med den där balansen – i tillvaron, i vardagen, i livet. I valen jag gör, beslut jag fattar, vägar jag väljer att gå har jag med mig balanstänket. Det är mycket jag vill göra, men det får aldrig bli på bekostnad av min familj, det viktigaste jag har.

Så är det för många av oss. Vi vill hinna träna, ha en framgångsrik och spännande karriär, laga näringsriktig och varierad mat, sköta hemmet, umgås med familj och vänner, finnas till för barnen, hjälpa närstående som kan behöva assistans med något, få tillräckligt med sömn, handla fina kläder, vara uppdaterad med det senaste… ja, listan kan göras lång. Men blir vi lyckligare om vi hinner med allt detta? Nej, för det är ju inte där lyckan finns.

Det går inte att göra allt samtidigt och jag brukar tänka att livet har olika faser där möjligheterna ser lite olika ut beroende på vart i livet och i vilken fas man befinner sig.

Karin A (6)Jag med en liten bebis-Smilla. I just den stunden var jag full av harmoni och lycka.

Ni som läser min blogg kanske tycker det verkar som att jag lägger mycket tid på träning och att det är min första prioritet. Så är det inte. För mig kommer familjen alltid i första hand och speciellt nu när barnen är så små ser jag till att ge dem så mycket tid som möjligt. Men jag måste ju också ta hand om mig själv för att kunna vara en harmonisk människa och där kommer träningen in.

Hur du hittar din balans vet jag inte. Men att vi alla behöver hitta den är ett faktum. Vissa saker hinner vi inte med just nu, andra saker måste vi prioritera att göra. Min länkkärlek denna torsdag går till Betty, som brukar skriva klokt om just det här ämnet. Senast skrev hon om ett liv fyllt med vad?, om vår strävan att hinna med så mycket som möjligt att vi glömmer bort balansen och till slut kommer fram till att vi inte riktigt vet vad vi har fyllt livet med eller varför vi gjorde det. För ett tag sedan skrev hon om den berömda balansen. Där menar hon att det är många som mår psykiskt dåligt idag och att det ofta bottnar i att vi jämför oss mycket med andra. Vi vill bli lika “lyckade” som andra runt omkring oss och det läskiga där är att vi ofta jämför oss med andra som vi inte känner, utan bara följer i sociala medier. Vi ser alltså bara en liten, och ofta stylad/konstlad, del av en annan människa och så tror vi att vi vill bli som den personen. Att det skulle göra oss lyckligare. Vad är det som säger att hen är så lycklig?

Hitta styrkan i dig själv, tro på dig själv och var sann mot dig själv. Vad mår du bra av? Vad vill du kunna se tillbaka på när du är 80 år och funderar över vad du gjorde i ditt liv? Tänk den tanken och styr dina val efter det. Och glöm inte bort att hitta en balans mitt i allt det du gör!

Läs även om att hitta balansen.

5 Comments

  1. Du verkar så himla klok!
    Och det där med vad som syns i bloggen – det är lätt att tro att alla som bloggar om träning och hälsa har det som högsta prio alltid. Men det är ju bara för att det är det de skriver om, så det blir ju det som syns. Det är samma som på insta och facebook – lätt att tro att folk lever de liv de visar upp där, men antagligen är det inte så. En bild utåt ju. Och blogg nischar man ju ofta, så det blir mkt av en sak.

    Åh herregud, jag är nyvaken, trötthjärnan som skriver. Hoppas du förstår hur jag menar ;)

    Klokt inlägg hursomhelst, det var det jag hade tänkt skriva! :D

  2. Pingback: Prioriteringen och enkelheten (?) i att träna | Träningsblogga

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.