Jag gillar tanken på att äta mindre kött och mer vegetariskt istället. Är ju en bra sak att göra för att vara snäll mot vår jord och våra djur. Jag är dock inte lika bra på det i praktiken utan oftast blir det kött eller kyckling till våra måltider. Min syster är bättre på det här med vegomat och från henne hämtar jag en hel del inspiration. För ett par veckor sedan fick vi en super god spagetti bolognese gjord på sojaprotein hos henne. Denna sojafärs köpte jag senast jag var och handlade och idag lagade jag tacolunch av den.

vegofärs (3)

Den här vegofärsen är alltså gjord på sojaprotein och är en helt svenska produkt. Till skillnad från exempelvis quornfärs och vissa andra vegetariska färser är den här helt vegansk. Den har en ganska så kort innehållsförteckning, vilket ju är bra. Mest innehåller den sojaprotein samt rapsolja, lök, äppelextrakt, kryddor, vitlök och arom. Det enda jag har att klaga på när det kommer till den är att jag tycker att den är lite för salt. Jag är en sådan som saltar min mat väldigt lite så jag är kanske lite känslig när det kommer till just salt. Men jag hade gärna sett att de hade tillfört mindre salt till produkten.

Att göra tacofärs av den fungerade alldeles utmärkt. Jag stekte den tillsammans med gul lök, peppar och den här tacokryddan och så var det klart.

vegofärs (5)

Tänk att det fungerar så bra att äta taco även på en söndag! Vi åt våra med tortillabröd. Tycker att det blir godast så!

vegofärs (8)

vegofärs (10)

Den här färsen ska visst gå att rulla bollar och biffar av också bara man tillsätter lite majs- eller vetemjöl. Kanske testar det nästa gång!

5 Comments

  1. Jag försöker att lära mig mer vego och har bl.a. gjort hirschbiffar och linsbiffar själv, men även testat en massa färdiga produkter att ha som snabbmat hemma då det ibland måste gå fort. Köpte vegetariska biffar av detta märke och det var de äckligaste biffarna jag någonsin ätit. Allt åkte ner till papperskorgen. Sojafärsen kanske smakar ok, men biffarna hade verkligen konstig bismak.

    • Det bästa är ju oftast att göra själv. Hirschbiffar lät spännande! Färsen jag lagade till hade ingen konstig bismak. Det är inget trevligt att känna av så förstår att du slängde de biffar som hade det.

  2. Spännande. Självklart är det riktigt bra att äta mindre kött, och det där är ett bra alternativ. Men det är svårt tycker jag. Är ofta rädd att jag inte ska få in mig tillräckligt med protein.

    • Det finns ju många vegoprodukter som innehåller mycket protein så bara man ser till att äta tillräckligt av dem tror jag inte man behöver vara rädd för det. För mig handlar det mest om att jag tycker kyckling, fisk och kött är så gott. Men jag försöker variera med vego någon gång ibland i alla fall!

  3. Pingback: Internationella vegandagen den 1 oktober - tips på vegansk mat

Write A Comment