Har ni som jag en massa blåbär i frysen som plockades tidigare i somras? Eller hann du inte med att plocka då? Spelar egentligen ingen roll eftersom det går att köpa fina blåbär i butik. Oavsett hur du får tag på dina blåbär kommer här lite blåbärsinspo från mig. För det går ju att göra så mycket gott av de blåa näringspackade härligheterna!

blåbärssmoothie
blåbärssmoothie 3

Jag älskar att göra smoothie av blåbär. Vad man väljer att blanda ner i mixern, förutom blåbär, går ju att variera i all oändlighet. Här är en blåbärssmoothie med blåbär, kvarg, banan och mjölk. Annars fungerar det ju bra att göra smoothie på kokosmjölk, mandelmjölk eller yoghurt som bas. Det går att blanda i vilka frukter och bär som helst tillsammans med blåbären och sedan kan man smaksätta med vaniljpulver, kanel, kardemumma, lakritspulver och/eller macapulver.

Blåbärspaj

Blåbärspaj kan aldrig bli fel. Helst gör jag min pajdeg på vanlig vetemjöl, socker och smör. Och så har jag massor av blåbär i den. Godast tillsammans med vaniljsås och/eller vaniljglass.

blåbärskaka-2

Att göra frukostmuffins av blåbär brukar vara populärt hos både barn och vuxna. Dessa blåbärskakor eller -muffins är galet goda och går snabbt att göra.

ugnsbakad-gröt-med-blåbär-10-e1425060958872

Ugnsbakad gröt återkommer jag ofta till och särskilt när det är lite ruggigt ute på morgonen. Favoriten är nog ändå med blåbär!

blåbär mellis

Annars går det ju finemang att äta blåbär i filen eller yoghurten, till kvargen eller glassen eller tillsammans med vispad grädde.

Oavsett hur du äter dina blåbär – så njut av dem fullt ut. Det är de värda!

2 Comments

  1. Älsk på blåbär. Särsilt i paj ( min favvo) men också väldigt gott med hårdvispad grädde och en gnutta vaniljpulver. Så himla smarrigt!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.