Bananpannkakor har jag snöat in på sedan länge. Älskar att mosa banan med jordnötssmör, knäcka i ett gäng ägg och steka pannkakor av det. Men eftersom jag hade en burk med chiapudding stående i kylen testade jag idag att göra chiapannkakor till middag. Jag improviserade tills jag hade fått till en bra konsistens på smeten och sedan stekte jag de små pannkakorna i smör.

Om det blev gott? Ja, det kan jag lova!

DSC04440

När alla pannkakorna var klara och de låg där i en härlig trave pimpade jag dem med frukt, bär och kokos. Men vi åt den inte som en pannkakstårta, utan tog en pannkaka i taget och hade på ännu mer av bär samt vaniljkvarg och vispad grädde.

chiapannkakor collage

Chiapannkakor

ca 8 stycken (ganska små)

 • en stor banan
 • 2 msk jordnötssmör
 • 4 ägg
 • 2 dl mandelmjölk
 • 3-4 msk chiafrön
 • 2 tsk bakpulver
 • 1/2 dl vetekli
 • kanel

Eftersom pannkakssmeten innehåller chiapudding behöver man förbereda några timmar eller dagen innan med att göra den. Blanda mandelmjölk och chiafrön i en burk, rör om ordentligt och ställ in i kylen.

När det sedan är dags för att göra pannkakorna börjar du med att mosa bananen tillsammans med jordnötssmöret. Knäck i äggen och blanda till en jämn smet. Rör i chiapuddingen. Häll i bakpulver,vetekli och kanel. Rör ordentligt tills du har en jämn smet.

Stek pannkakorna i en pannkakslagg eller stekpanna i smör eller kokosolja.
DSC04442

Mina tillbehör var förutom blåbär, hallon, nektarin och kokos en blandning av naturell kvarg och lite vaniljpulver samt vispad grädde. Åh, pannkaksmiddagar är ändå min favorit!chiapannkakor

chiapannkakor 5

När vi har pannkakor till middag äter alla i familjen med god aptit. Det var visserligen inte alla som gillade dessa chiapannkakor så jag gjorde ett gäng med klassiska pannkakor också. Men för egen del kommer jag hålla mig till dessa med chiafrön framöver.

13 Comments

 1. Det lät väldigt gott. Älskar både chiapudding och bananpannkaka så det kan ju inte bli fel. Har aldrig testat jordnötssmör i bananpannkaka men det lät spännande.

  • Då måste du testa detta! Jordnötssmör (eller annat nöt- eller mandelsmör) lyfter verkligen bananpannkakan. Och har man det inte i kan man ha det på istället!

 2. Emma Vuckovic Reply

  Jisses vad gott! Får bli sådana en dag framöver

 3. Verkar riktigt gott. Får bli utan jordnötssmör för mig bara.
  En fråga. Det står 1/2 vetekli. Men ingen måttenhet.

  Anna

 4. Pingback: Glimtar från mitt 2015 - Fitness & HälsaFitness & Hälsa

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.