Jag uppskattar verkligen att bo i ett land med årstider och olika slags väder. Visst älskar jag solsken och sommar mest, men höst är också en underbar årstid och regn har sin charm, i alla fall när det inte har regnat på ett tag. En söndag som denna när det har regnat hela dagen är det dessutom mysigt att trycka inomhus och göra sådant som man inte hinner eller känner för när det är soligt och fint ute.

Det har smattrat och hällt ner utanför konstant hela dagen idag så jag har varit utomhus ytterst lite. Blev en sovpromenad med Smilla och lite träning ute i trädgården. Men i övrigt har jag varit inne. Här kommer lite av det jag har gjort denna regniga söndag.

Cirkelträning hemma

Efter min promenad i regnet var min tanke att träna cirkelträning i trädgården, men efter att jag tränat några set med chins valde jag att gå in och fortsätta i vardagsrummet istället. Det blev ett pass med fem olika övningar i en cirkel. Skönt och svettigt!

Cirkelträning – 4 varv:

  • 10 burpees
  • 10 thrusters
  • 20 KB-svingar
  • 16 dips mot stol
  • 1 minut planka

En bonus var att jag i sista varvet gjorde två extra repetitioner per övning.

Medan jag promenerade och tränade lyssnade jag på Fitnesspodden, den mest humoristiska träningspodden jag vet och helt klart lyssningsvärd. För er som inte visste bloggar killarna bakom Fitnesspodden här på samma bloggportal som jag!

Lax och omelett

Lunch med lax och omelett

Det har varit ytterst lite matlagning här hemma idag, något jag egentligen brukar tycka är roligare när det är dåligt väder. Men vi hade en del rester att äta av till lunch så då slapp vi det. Jag fick till en underbart god tallrik med omelett med fetaost, varmrökt lax, grönsaker, kokt ägg och en kall sås på créme fraîche, parmesanost, citron, honung, salt och peppar.

Vi har sett ett avsnitt av Atleterna. Jag ligger lite efter i och med Greklandsresan. Gillar det programmet, men tyckte helt klart att fel personer behövde lämna i avsnitt två, vilket var det jag såg.
Stevia kexbar

Det passar bra att mumsa choklad en regnig dag. Den här kexbaren från Nutri Nick innehåller mindre socker och mer stevia istället. Ett bra val om man vill dra ner på sockret, men den är alltså inte helt sockerfri.

Godispåse liten

Till kvällen tänker jag mig en påse med lösgodis. Jag blev glad senast jag var inne på COOP och såg att de har lika små lösgodispåsar som fanns i kioskerna när jag var barn. I dem får det inte plats mer än max 2 hg, mer än så behöver man ju sällan ändå äta.

3 Comments

  1. Pingback: Tips från min träningsvecka - Fitness & HälsaFitness & Hälsa

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.