Varför ha tacomiddag på en fredag när man kan ha den på en måndag? Jag var grymt sugen på guacamole, lime och kryddor som spiskummin och chili. Så tacomiddag fick det bli!

Att äta guacamole till tacofärsen lyfter verkligen hela måltiden. Kvällens guacamole blev extra god med mycket lime och chili samt knaprig med bitar av mandel i. Faktiskt väldigt gott!

Guacamole

Guacamole

till 4-6 portioner

  • 2 1/2 avokados
  • saften från en halv eller hel lime
  • en klyfta vitlök
  • chilipeppar
  • svart- och vitpeppar
  • 1 dl naturell yoghurt
  • en halv tomat
  • ett gäng rostade salta mandlar

Gröp ur avokadofrukterna och lägg ner i en mixer. Pressa saften från en lime, skala vitlöksklyftan och pressa i samt krydda med chili och peppar. Mixa tills du får en slät konsistens. Blanda ner yoghurten och rör runt tills allt har blandats jämnt. Skör tomaten i små bitar och vänd ner.

Häll upp guacamolen i en skål. Toppa med bitar av rostade mandlar.

DSC04420

Just rostade mandlar blev en så bra smakbrytning till guacamolen plus att det är gott med lite tuggmotstånd i allt det släta och lena. Fungerade bra till tacomaten, men ännu godare tror jag det blir ikväll när jag tänker snacksa på ett gäng mandlar, doppade i guacamolen. Bästa kvällssnackset!

Guacamole 5

Andra tillbehör jag gillar till tacomat är riven ost, tacosås och koriander. Idag fick vi nöja oss med tacosåsen. Men med den goda guacamolen kan jag verkligen inte klaga!

Guacamole 6

Min goda tacotallrik! Lika gott en måndag som en fredag. Köttfärsen kryddade jag såklart med den här kryddan.

 

3 Comments

  1. Pingback: Hamburgare och sötpotatis pommes - tips på flera goda vaianter

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.