När jag var på Story Market i förra veckan fick jag smaka några så galet goda bollar där att jag var tvungen att göra en egen variant på dem själv. Hade fått hem en del produkter från Bodystore och tillsammans med en citron och dadlar fick jag till ljuvligt goda citron- och mandelbollar igår kväll.

citron och mandelbollar 4

Saften och zesten från citronen ger dessa bollar en härlig fräschör. Istället för hampafrön rullade jag mina bollar i bipollen, men gjorde om sedan och rullade dem i hackade mandlar istället. Blev riktigt bra! Här kommer receptet.

citron och mandelbollar 2

Citron- och mandelbollar

ca 15 stycken

Börja med att kärna ur dadlarna. Mixa de torra ingredienserna i en mixer. Tillsätt dadlar samt zest och citronsaft. Mixa vidare. När du har en slät massa låter du den vila i kylen en stund.

Ta ut och rulla bollar som du sedan rullar i bipollen, hackade mandlar eller hampafrön.

citron och mandelbollar

baobabpulver citron och mandelbollar

DSC04764
citron och mandelbollar bipollen

De flesta av ingredienserna går att köpa på Bodystore och just den här veckan har de 15% rabatt på allt i sitt sortiment. Passa gärna på att fynda genom att klicka på den här länken!

Inlägget innehåller affiliatelänkar

9 Comments

  1. Men skojar du? Vad goda dom ser ut! De ska jag verkligen testa!! Baobab är verkligen gott – och bra för magen :)

    • Har du också testat Baobabpulver?! Visst är det bra! Hoppas du gillar bollarna! Jag rullade dem visserligen i bipollen först, men sedan ändrade jag till att rulla den i hackad mandel istället. Ännu godare!

  2. Pingback: Min 36-årsdag - Fitness & HälsaFitness & Hälsa

  3. Pingback: Julkalendern - Vinn Great Earth produkter - Fitness & HälsaFitness & Hälsa

  4. Pingback: Glimtar från mitt 2015 - Fitness & HälsaFitness & Hälsa

  5. Pingback: Hälsosam påskbuffé - inspiration för det godaste påskbordet!

  6. Pingback: Mina bästa påsktipset - ett inlägg med alla tips du behöver inför påsk!

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.