Ett gott snacks att ha hemma är rostade salta mandlar. Ibland köper jag dem färdiga i affären, men idag gjorde jag mina egna. Är ju busenkelt och går på ett kick så ganska onödigt att inte alltid göra egna egentligen.

Vill man så kan man rosta dem i ugnen på en plåt. Jag rostade dem i stekpannan istället.

Rostade mandlar

Rostade mandlar 2

Rostade mandlar 3

Rostade salta mandlar

  • en påse mandlar
  • ev. kokosolja eller olivolja
  • flingsalt

Hetta upp en stekpanna. Häll eventuellt i lite olja. I med mandlarna när stekpannan är varm. Strö över lite flingsalt. Rör runt med en slev hela tiden så att du har koll på att de inte bränns vid. När de har fått ordentligt med färg, men inte är svarta, tar du av dem från plattan.

Lägg upp dem att svalna på en tallrik. Smaka av med mer flingsalt. När de har kallnat häller du upp dem i en burk.

Rostade mandlar 5
Rostade mandlar 6

Jag älskar att äta rostade mandlar bara som de är. Men det är också ypperligt gott att göra mandelsmör av dem eller ha dem i en pesto. Dessa rostade mandlar planerar jag dock att använda till en annan maträtt. Vad det blir får ni se om ett par dagar!

Äppelträd

Äpplen
Smulpaj äpple

När jag var klar med mandelrostningen gick vi ut i trädgården och plockade av några av våra få äpplen från äppelträdet. De är inte färdiga för att äta som de är ännu, men i en äppelpaj fungerar de fint. Så en smulpaj på äpple var vad jag gjorde. Mums till eftermiddagsfikat!

7 Comments

    • Det är underbart. Absolut!
      Men vårt äppelträd är väldigt litet så det blir inte många pajer av det på en säsong om man säger så. Räcker nog till högst två…

  1. Gott, härligt höstigt. Spanien och värme i alla ära, men jag älskar ju hösten och det känns lite tråkigt att missa alla mysiga höstsaker hemma.

  2. Pingback: Guacamole - mitt godaste recept - Fitness & HälsaFitness & Hälsa

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.