Idag gjorde en härlig utflykt med Amazonen. Var nog årets sista just med den bilen och helt klart en av de bästa också. Vädret var soligt, men kallt och utflyktsmålet var mysigt. Vi åkte nämligen till Äppelfabriken. Hade aldrig varit där tidigare så det var en trevlig upptäckt. Äppelfabriken är ett sådant där ställe som det är extra mysigt att åka till nu på hösten när äpplena är som godast och färgen på träden som vackrast.

appelfabriken 2

Appelfabriken trad

Vill man så gör man där sin egen äppelmust. Eller så gör man som vi; går runt och tittar på äppelträden, naturen och hönsen samt äter en bit mat från det trevliga caféet.

Appelfabriken mat

Det fanns ett gäng matiga smörgåsar att välja på. Jag bestämde mig till slut för Äppelfabriken de Luxe, en grillad surdegssmörgås med cheddarost, skinka, senap och äpple. Till den fick jag en härlig sallad. Och så drack vi äppelmust till så klart.

appelfabriken 4

appelfabriken 5

Enda minuset med att vi var där just idag var att jag med min rejäla förkylning (som förvärrades avsevärt i natt…) gick runt och frös hela tiden. Tur då att det fanns många sittplatser inomhus så vi kunde sitta i värmen.

Appelfabriken vaxthus

På sommaren ska det tydligen också vara trevligt att besöka Äppelfabriken eftersom de då har fina planteringar och växter där.

muffins

När vi kom hem var vi ruggiga och kaffesugna så vi värmde på äppelmuffins vi hade i frysen och fikade hela gänget. Mycket passande med äpple i muffinsen. Och väldigt gott, kan jag lova!

 

2 Comments

Write A Comment