Igår tipsade jag om nyttigt påskgodis och idag vill jag skriva om god och nyttig påskmat. Det allra godaste på påskbuffén är det som är det mest näringsrika och nyttiga, tycker jag. Det tar jag för mig mycket av och så äter jag gärna en rejäl bit av påsktårta och påskgodis lite senare på dagen. Jag minns ännu hur god den Snickerskladdkaka som jag bakade och vi åt av förra påsken. Det var en härlig tårta med mycket choklad, socker och vitt mjöl!

Men nu skulle jag alltså tipsa om nyttig påskmat. Här kommer mina favoriter.

Nyttig påskmat:

  • Lax – salmalax, varmrökt lax, gravad lax – ja, alla sorters lax är goda och jag tar mycket av denna feta fisk på min påsktallrik
  • Sill kan jag ta någon bit av, men laxen är tusen gånger godare
  • Sparris – Vad vore ett påskbord utan sparris? Det är ett måste!

nyttig paskmat vegetarisk paj

  • En paj av något slag är gott att ha som tillbehör. Denna vegetariska paj hade vi med på förra årets påskbuffé.
  • Omelett eller frittata – ägg i alla former passar ju bra till påsk!
  • Kex, ostar, vindruvor, körsbärstomater, oliver och sådant som räknas till plockmat och som är gott att smaska på fastän man egentligen är mätt.

nyttig paskmat

  • Kokta ägg är ett måste till påsk. Jag äter alltid mycket av den varan, men till påsk ännu mer. De här äggen målade jag för drygt 15 år sedan när jag var aupair i Tyskland. Kul att ha kvar som minne, men inte ätbara så klart.

Här kan du läsa mer om mina tips när det kommer till hälsosam påskmat.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.