När mina barn var bebisar brukade jag ofta mixa frukt och bär till egna puréer istället för att gå och köpa färdiga i affären. Och faktum är att jag gör det fortfarande ibland. För att äta en hemmagjord jordgubbspuré eller blåbärspuré till pannkakan är gott även för barn och vuxna. Igår svängde jag ihop en sats med jordgubbspuré att ha till mellanmål och som tillbehör för alla i familjen.

jordgubbar jordgubbspure recept
Jag tog fram ett gäng jordgubbar ur frysen på morgonen och lät de stå framme ett par timmar i rumstemperatur. Det är att rekommendera att låta de tina upp lite innan du mixar eftersom de annars kan förstöra knivarna i mixern. Jag har i alla fall lyckats ha sönder en mixer på grund av frysta jordgubbar tidigare.

Lite senare mixade jag dem tillsammans med en banan och så var jordgubbspurén klar!

jordgubbspure recept

Jordgubbspuré för bebisar, barn och vuxna

3-4 burkar

  • en påse jordgubbar
  • en banan

Mixa jordgubbar och banan till en slät puré. Häll upp i burkar och förvara i kyl.

jordgubbspure recept

Att äta puré som bebis kan bli en kladdig historia, men med en klämpåse blir det mindre kladdigt. När jag var på vift med en av mina bebisar var en sådan påse med någon sorts puré perfekt att ha med. Då fanns det en smidigt mellanmål att ta till när bebis blev hungrig.

Dessa söta påsar kommer från Sophie le Girafe och finns att köpa bland annat här. Fyll upp en sådan med puré, ge till din bebis och återanvänd igen efter att du har diskat den!

jordgubbspure recept

Annat läsvärt om barnmat/bebismat:

3 Comments

  1. Pingback: Semper bars och smoothie & Urte Kram jordnötsssmör

Write A Comment