Efter ett yogapass här hemma smakade det gott med Overnight Oats till frukost igår. Jag hade förberett ett gäng burkar med denna variant på havregrynsgröt kvällen innan så frukosten var så gott som färdig när jag hade yogat klart. Den skulle bara toppas och fotas först.

Overnight Oats banan och jordnot

På svenska kallas denna gröt för davosgröt, men jag tycker Overnight Oats låter godare. Och det namnet säger ju också mer om vad det är  för slags gröt, att man låter den stå och bli klar under natten. Som bekant älskar jag all sorts frukost som går att förbereda kvällen innan och går rekordsnabbt att få fram på morgonen. Att göra i ordning den i burk är också smart eftersom man enkelt kan ta med sig frukosten på väg till jobb eller skola.

Igår var det ju lördag så vår Overnight Oats var snarare en lyxig helgfrukost att njuta av i lugn och ro.

Overnight Oats recept

Overnight Oats recept

Det går att smaksätta denna gröt med så gott som vad som helst, men en verklig favorit för mig är att smaksätta med banan och jordnötssmör så det var vad jag gjorde. Jag gjorde i ordning burkar med gröt till barnen också, men i receptet anger jag Overnight Oats för en portion. Bara att multiplicera med flera om du vill göra detta till ett gäng personer.

Overnight Oats recept

Overnight Oats recept

Overnight Oats

en portion

  • 1 dl fiberhavregryn
  • 3/4 dl mjölk av något slag (jag hade sojamjölk)
  • 1 msk chiafrön
  • en uns vaniljpulver
  • ev lite kanel
  • 2 tsk jordnötssmör

Blanda samtliga ingredienser i en burk. Låt stå i kylen över natten.

Ta fram på morgonen och toppa med ytterligare lite jordnötssmör samt skivad banan.

Overnight Oats recept

Det fungerar att göra gröten även utan chiafrön. Men att ha med dessa frön är smart både för att det får gröten att bli mer fast och för att de tillför bra näring.

Overnight Oats recept

Om du inte har testat att göra denna typ av gröt tidigare får du det i uppgift av mig nu. Godare gröt får man leta efter!

 

webbkurs Sött utan socker

Vill du hitta till ett liv med lite mindre av det vita raffinerade sockret?

Om du vill få mer tips på hur du kan njuta av sött godis utan att behöva äta raffinerat socker kan min webbkurs Sött utan socker vara något för dig. Klicka på länken och läs mer om kursen! Just nu kan du köpa den till 30% rabatt. Passa på!

Ange rabattkoden “2018”. Erbjudandet gäller fram till och med den 31 januari 2018.

>>> Köp webbkursen Sött utan socker till 30% rabatt här! <<<

Write A Comment