Den frukt som jag gillar allra bäst, dels för att den är god och full med bra näring och dels för att den går att kombinera med annat på så många sätt, är banan. Här kommer mina absoluta favorit recept med banan. Håll till godo!

Favoriter banan recept:

På första bilden ser ni en ljuvligt god choklad- och banansmoothie. Kombinationen banan och choklad  går liksom inte att misslyckas med. En annan god variant av det är min nyttiga Nutella på rostat bröd och med bananskivor på.

bananpannkaka-recept2

Något som jag ofta gör av banan är bananpannkaka. Också en klassiker, som jag aldrig tröttnar på. Det jag varierar med där är vad jag toppar den med.

applen-jordnotssmor-banan

Banan tillsammans med jordnötssmör och jordnötter är himmelskt gott. Och där gör sig äpple också bra Älskar också att ha jordnötssmör och banan på Finn Crisp eller på knäckeskiva.

overnight-oats-banan-och-jordnot

En äkta frukostfavorit är overnight oats med jordnöt och banan. Mums!

bananglass

Och när man är sugen på glass är denna mangoglass med banan är ljuvligt läskande och god. Smakar utmärkt att toppa den med kokoschips. Ett liknande recept hittar du via denna sockerfria glass.

Sedan finns det ju en mängd av olika sätt att smaksätta sin nyttiga bananglass på där basen är densamma: frysta bananskivor. Vill man ha chokladsmak går det att addera kakao och då blir det till nyttig choklad- och bananglass. Och med lite mynta adderat får du nyttig mintchokladglass. Det här är annars en söt och god favorit: Chunkey Monkey Ice Cream. Eller testa att göra nyttig choklad- och vaniljglass i ett!

bananbrod

Slutligen vill jag tipsa om att ha banan i ditt bröd- eller kakbak. Bananen gör brödet eller kakan saftig och söt. Testa till exempel detta glutenfria bananbröd eller gör en god efterrätt eller kaka till fikat med  denna banankaka.

Kolla också in mina andra favoriter-inlägg:

Write A Comment