När vi hade vänner över hos oss i söndags fikade vi kladdkaka och brownie till efterrätt. Jag gillar att servera kladdkaka och brownie genom att lägga upp dem i små bitar på fint fat. Då kan man ta så många bitar man vill och så är det gott att äta vispad grädde och bär till. Här kommer mitt recept på kladdkaka till fest!

kladdkaka-till-fest-3

Jag hade bakat två kladdkakor kvällen innan. Att kladdkakan får stå till sig i kylen under natten är viktigt. Då hinner den sätta sig och kladdigheten blir på en perfekt nivå dagen efter när den ska ätas. Kladdkakorna bakade jag efter Leila Lindholms recept för de blir så galet goda.

När det var dags att servera skar jag upp kladdkakan i mindre bitar och lade upp på fint tårtfat. Jag hade också brownie med salt kola efter detta recept, som jag skar och lade upp på samma fat.

Jag ställde fram fat med vispad grädde samt blåbär och hallon. Så var det klart att serveras!

kladdkaka-till-fest

kladdkaka-till-fest-2

Så gör man när man ska servera en kladdkaka till fest. Hoppas att ni snart har en fest eller fikabjudning att servera denna typ av kladdkaka på. Eller varför inte göra det på lördag när det är Eurovision final?!!

Mer kladdkaka inspiration:

4 Comments

Write A Comment