Bananglass med chokladsmak är verkligen en av mina favoriter. Älskar att kunna njuta av chokladglass, som bara innehåller bra näring samtidigt som den är hur god som helst! Igår mixade jag till en sådan chokladglass av banan och eftersom vi hade en kruka mynta hemma insåg jag att jag kunde göra den med mintsmak. Det blev en härligt krämig och nyttig mintchokladglass!

nyttig-mintchoklad-glass-4

En annan sak som är bra med bananglass är att det krävs så få ingredienser. Det räcker egentligen med fryst banan, eventuellt någon mer fryst frukt, kanske en skvätt mjölk av något slag, och så smaksättningen. Igår valde jag att ha i en avokado tillsammans med bananen och kakaon, vilket gjorde glassen lite extra härligt krämig.

Vill man ha glassen sötare utöver den sötma bananen ger så tillsätter man med fördel en eller två dadlar. Vill man inte smaksätta med kakao och mynta, som jag gjorde, fungerar det bra med smaksättningar som jordnöt, kanel, hallon, lakritspulver eller vad du är sugen på. Här får du mitt recept på den nyttiga mintchokladglassen så att du också kan testa den!

Nyttig mintchokladglass

en portion

  • en banan, fryst i bitar
  • en avokado
  • en dadel
  • 1 msk kakao
  • en liten näve myntablad

Mixa alltsammans i en mixer tills du har en krämig och jämn blandning. Du kan behöva låta de frysta bananbitarna tina lite innan du mixar då de är lite väl hårda för vissa mixerknivar att ta annars.

Lägg upp mintchokladglassen i en skål och toppa gärna med kakaonibs.

nyttig-mintchoklad-glass-1

Mintchoklad i alla dess former är underbart, tycker jag. Här får du ännu en härlig (och nyttig) variant.

 

4 Comments

Write A Comment