I vårt odlingsland har vi en liten pallkrage med rabarber. Det är alltid en lika sann glädje när de går att skörda någon gång i början av sommaren. Eftersom vi är inne i maj nu inser jag att det inte är så lång tid kvar tills det är dags för årets rabarberskörd. Med tanke på det vill jag här tipsa om mina rabarber favoriter – de allra godaste recepten med rabarber.

Det jag vill börja med att tipsa om är den ljuvliga ugnsbakade rabarbergröt, som passar utmärkt att äta till frukost. Kombinationen av syrlig rabarber och söt banan och vaniljpulver samt gärna en uns kanel eller kardemumma gör denna gröt till något av det allra godaste.

Det är också väldigt gott att ha rabarber i smoothie, gärna tillsammans med hallon. Att mosa rabarber och göra som en slags sylt av den och ha den på pannkaka är också gott. Eller så är det fantastiskt gott att koka den tillsammans med kanel och kardemumma för att servera den med keso eller kvarg.

rabarber-och-hallonpaj

När det är dags för fika är det gott att baka något med rabarber. En galet god paj är denna rabarber- och hallonpaj, som förutom ett gott pajskal har en ljuvligt god och krämig fyllning. Om du klickar på länken får du läsa om när jag senaste gjorde denna goda paj och med tanke på att det var så länge sedan inser jag att jag måste göra den snart igen.

Annars gör jag gärna dessa rabarbermuffins med crumble till fikat. Och om jag vill att fikat ska vara av det hälsosammare slaget bakar jag en nyttig rabarberpaj, som är sötad med stevia och inehåller fiberrika havregryn.

Mmmm, här har ni en som ser fram emot rabarbersäsongen!

Kolla också in mina andra favoriter-inlägg:

Write A Comment