Hemlagade köttbullar är en stående favorit hemma hos oss. Alla i familjen älskar dem och de går att variera både i smaksättningen och med tillbehören. Igår rullade jag ett stort gäng med köttbullar och stekte till vår lunch. Tillbehören denna gång blev mos på sötpotatis, en klassisk gräddsås, kokta ärtor, broccoli och tomat. Och så färsk basilika på toppen. Mmmm, det blev verkligen hur gott som helst!

kottbullar-och-sotpotatismos

Köttbullar och sötpotatismos

Barnen gillar visserligen potatismos väldigt mycket, men jag tycker att sötpotatismos är så mycket godare. Så igår när jag lagade köttbullslunchen gjorde jag båda sorters mos. Enligt mig går det inte att få nog av sötpotatis!

Mitt sötpotatismos gör jag genom att koka sötpotatis, skurna i små bitar, i en kastrull. Häll av vattnet och kör med elvispen tillsammans med en skvätt mjölk och en liten klick smör. Några drag mer svartpepparkvarnen och så är det klart!

Utöver sötpotatismos älskar jag sötpotatis i form av klyftor eller som pommes. Här hittar du mitt recept på sötpotatisklyftor och här på sötpotatis pommes. Och vill du låta dig inspireras av alla mina recept med sötpotatis ska du klicka på länken!

3 Comments

Write A Comment