Jag är lite av en expert i att få till träning i vardagen. Här kommer några tips från mig när det kommer till att träna anpassat efter hur vardagen ser ut. Det handlar mycket om att ta tillvara på de tillfällen som ges!

Under sommaren har SL stängt av mitt pendeltåg och jag kan alltså inte ta tåget till jobbet. Jag, som annars älskar att åka kommunalt just för att det ger möjlighet till mer vardagsmotion och jag kan sitta och jobba medan jag reser, är nu tvungen att hitta andra sätt att ta mig till jobbet på. Jag har varit tvungen att ta bilen större delen av sträckan till jobbet, vilket innebär mindre vardagsmotion så jag har försökt hitta andra sätt att röra på mig i vardagen istället.

En morgon tidigare i veckan tog jag bilen hem till min syster och parkerade där. Jag skulle ändå sova där den natten och visste att det skulle finnas parkeringsmöjlighet för mig hos henne. Som bonus fick jag en timmes promenad till kontoret därifrån!

traning-i-vardagen-trx-2

När jag nästan var framme på jobbet hade jag några minuter till övers så jag styrde riktningen till Humlegården. Förutseende som jag varit hade jag med mig min TRX och den hängde jag upp i ett av träden där. Jag var redan ombytt till träningskläder eftersom promenaden jag tagit var snarare en power walk så det var bara att köra.

Några roddövningar senare hade min rygg och överkropp fått sig en omgång och jag skyndade bort till kontoret för en dusch och sedan jobb.

traning-i-vardagen-trx-3

För mig känns detta så enkelt att självklart, men jag tror inte att det är det för alla. Mitt tips idag handlar alltså om att byta om till träningskläder när du vet att möjligheten till träning kan dyka upp, ta tillvara på stunden och bara kör. Det spelar ingen roll om det är fem minuter eller en halvtimme – all träning räknas!

På eftermiddagen hade jag ett telefonmöte och det tog jag promenerandes. Så gör jag ganska ofta, att jag passar på att gå när jag har möte via telefon.

Min bil fick sedan stå kvar hos syster när jag hade sovit över hos henne dagen efter så att jag kunde byta om till träningskläder efter jobbet den dagen och power walka bort till henne. En timmes promenad och sedan löpning vid vattnet i 20 minuter blev det innan jag tog bilen hem. Träning i vardagen när den är som bäst!

8 Comments

  1. För att vara en icke-planerande människa, måste jag nog erkänna att jag vill att de pass jag faktiskt planerar in bara ska flyta. Dvs helst löppass eller gympass som jag redan innan har bestämt. Ruckas någonting innan passet blir det lätt att jag blir irriterad, suckar och struntar i det. Kass, men sant. Borde vara mer som du och ta vara på de där “kortare” tillfällena och snabba byten.

    • För mig handlar det just nu mycket om att träna så mycket som möjligt utan krav på hög prestation. Detta för att jag presterar högt i många andra delar livet och träningen behöver då balansera upp det. Inte alltid lätt, men viktigt för mig!

Write A Comment