Det blev ju inte så många utflykter när vi var på Malta, om man bortser från de kvällspromenader vi tog till havet och stranden då. Utöver det kunde jag ge mig iväg en gång utanför hotellet. Det var innan mannen och Smilla hade åkt hem och jag gjorde en utflykt till grannbyn medan de var kvar på hotellrummet. Det blev en promenad på Malta.

Jag behövde ta ut pengar samt handla lite och frågade i hotellreceptionen vilken väg jag skulle gå för att komma till närmaste by. “Nej, dit kan du inte gå.”, fick jag till svar. “Det är för långt, tar 25 minuter, och är längs med bilvägen. Ta bussen istället.” Jag tänkte att det var väl bäst att ta bussen om det nu var så att det inte gick att gå, men jag var lite besviken eftersom jag hade sett fram emot att få röra på mig lite.

malta-utflykt-hav

Jag började med att gå åt fel håll till bussen så jag fick mig en promenad i alla fall. Busshållsplatsen låg visst precis intill stranden och havet och inte uppe på berget, dit jag gick först. Jag som knappt hade varit utanför hotellet innan denna dag tyckte det var härligt att få stå och blicka ut över allt det blåa.

Så kom bussen och det blev en skumpig väg upp på berget och till den lilla byn.

malta-utflykt-kyrka

Där uppe i byn fanns en kyrka och vackra blommor växte längs med vägkanten. Tydligen har lilla Malta hela 365 kyrkor, en för varje dag på året.

malta-utflykt-blommor

malta-utflykt-by
Jag gick en sväng för att se mig om i by och gjorde mina ärenden. Men jag stannade inte så länge eftersom det inte fanns så mycket mer att göra där. Men jag gick inte bort till busshållsplatsen för att vänta på bussen tillbaka utan jag valde att gå hela vägen tillbaka till hotellet. Jag hade lagt märke till att det fanns en smal trottoar hela vägen längs med bilvägen och så speciellt långt var det ju inte. Märklig hotellpersonal, som tyckte att denna väg var så otrevlig att gå!

malta-utflykt-utsikt

Tvärtom tyckte jag att det var riktigt härligt att gå den där vägen nerför berget. Jag kunde blicka ut över havet med jämna mellanrum och de där fina blommorna växte på en hel del ställen längs med vägkanten.

malta-utflykt-vagen

Det blev en svettig promenad för det var mitt på dagen och hettan dallrade i luften. Men det var 1000 gånger skönare att gå än att åka skumpig buss. Och det var trevligt att få sig en liten utflykt till grannbyn.

Write A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.